Imádkozó gyerekekre támadtak hindu szélsőségesek Indiában

Szélsőséges hinduk a vasárnapi mise alatt támadtak meg keresztény gyerekeket. Az agresszívan fellépő hinduk hazugsággal vádolták meg a keresztényeket és feljelentést tettek a rendőrségen.

Az India déli részén található Karnátaka államban fekvő Malasamodra falu keresztény közössége a vasárnapi mise előkészületeivel volt elfoglalva, amikor is az egyik hívő észrevette, hogy közel húsz feldühödött hindu gyűlt össze egy lakástemplom előtt – írta a Linga.org  hírportál.

Az agresszívan fellépő hindu nacionalisták zaklatni kezdték az istentiszteletre igyekvő keresztényeket, majd fényképeket és videofelvételek készítettek a szertartásról és az imádkozó hívőkről. 

Többszöri felszólításra sem hagyták abba a zaklatást és a felvételek készítését – mesélte az egyik szemtanú.

A férjével, Hanumatnhával a közös istentiszteleti alkalomnak otthont adó Mary Bellary és a többi asszony próbálták megfékezni az egyre agresszívabban fellépő hindu nacionalistákat, ám azok ellökték őket, majd a gyerekekre támadtak.

Szép szóval megkértük őket, hogy menjenek el, erre nekünk estek és ütlegelni kezdtek minket – mondta Bellary.

A Morning Star News cikke szerint a hindu férfiak erőfölényüket kihasználva betörtek az imahelyre és az imádkozó gyerekekre támadtak.

A gyerekek ránk néztek és sírva kérték a segítségünket, de mi nem tudtuk megvédeni őket – mesélte Bellary.

Tizenkét gyerek sérült meg, egyikük egy tizenöt éves fiú, akit többször gyomron ütöttek, őt később belső vérzés gyanújával szállították kórházba.

A támadók távozáskor megfenyegették a keresztény családokat, felhívva figyelmüket; aki elhagyja otthonát vagy beszélni mer az esetről, annak felgyújtják a házát és megölik a családját.

Másnap a közösség ügyvédje  a hatósághoz fordult, amikor is kiderült, hogy a hindu szélsőségesek feljelentést tettek a rendőrségen a keresztények ellen.

A hinduk nyomására a rendőrök kénytelenek voltak letartóztatni pár keresztényt, akiket tizenegy óra fogva tartás után csak óvadék ellenében engedtek el – mondta David Johnson  az Alliance Defending Freedom (ADF) szervezet Indiában szolgáló önkéntese.

A vallásszabadságért küzdő szervezet jelentése szerint az indiai hatóságok végül a hinduk állításának adtak igazat és a keresztényeket tették felelőssé, amiért verekedés tört ki a két vallási csoport között. Büntetőjárást azonban senki ellen nem indítottak – közölte a CH24.news.

Az ADF keresztényeket védő szervezet

2014 óta több mint ezernégyszáz keresztényellenes támadást jegyzet fel.

Az Indiában szolgáló Samuel tiszteletes szerint a szélsőséges hinduk célja, hogy a keresztények elhagyják az adott települést, ha ezt nem teszik meg, gyakran a védtelen nőkön és gyerekeken állnak bosszút. Nemrégiben az India középső részén a hinduk fenyegetése ellenére a helyi keresztény lelkész folytatta misszionáriusi feladatát, amire a feldühödött férfiak elrabolták négyéves lányát és többször megerőszakolták –  számolt be a rettenetes esetről a The Christian Post.

 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása a Linga.org.