Ismét az uniós döntéshozatal középpontjában Orbán Viktor

Elszigetelődött, már csak kelet-ázsiai diktátorok fogadják, nyugai vezetők szóba sem állnak vele. Sűrűn hangoztatja ezeket a vádakat Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szemben a balliberális média. Jobb példáját ugyanakkor nem is láthatnánk a vágyvezérelt újságírásnak.

Csak az elmúlt hetekben több cáfolatot is láthattunk arra, hogy Orbán Viktor elszigetelődött. A kormányfő pár nappal azután, hogy találkozott Angela Merkel német kancellárral, telefonon egyeztetett Donald Trump amerikai elnökkel. Pénteken pedig – az elszigetelődés újabb cáfolataként – ez a kép készült a miniszterelnökről.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a sajtó képviselőinek nyilatkozik a brüsszeli rendkívüli EU-csúcson 2020. február 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megszámolni is nehéz, pontosan hány újságíró vette körbe Orbán Viktor az Európai Tanács épületének sajtótermében. Valószínűleg annyi, amennyi egy elszigetelődött miniszterelnököt vesz körbe egy uniós csúcson – mondanák erre tanult balliberális kollégáink. Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy miről nyilatkozott a kormányfő a nemzetközi sajtó képviselőinek.

Azt mondta ugyanis el, hogy az eddig Kohézió Barátaiként hívott csoport nevet változtat és mostantól az „ambiciózus Európa költségvetése” nevet viseli. A tömörülésben 17 uniós tagország vesz részt és az a céljuk, hogy az EU következő 7 éves költségvetésében is a jelenlegivel megegyező mennyiségű forrás álljon rendelkezésre az elmaradott régiók fejlesztésére. 

A 17 ország vezetője pedig úgy döntött, Orbán Viktort küldi le a sajtó elé, hogy közös döntéseiket ismertesse.

Ez pedig azt jelenti, hogy Orbán Viktor – a Bizottság elnökéről szóló döntéshez hasonlóan – újabb uniós csúcson játszott kulcsszerepet az állam és kormányfők között. Biztosan az elszigetelődés újabb jelenként…

Iratkozzon fel hírlevelünkre