Felmentették a hamisan vádolt keresztényeket Indiában

Hatvan gyerek erőszakos áttérítésével vádolták a február 18-án felmentett nyolc keresztényt. A bíróság két és fél év pereskedés után hozott ítéletet az ügyben. A vádlottak több hónapot töltöttek börtönben annak ellenére, hogy semmiféle bizonyíték nem volt ellenük.

2017 májusában hat keresztény férfit és két nőt letartóztattak Ratlam vasútállomásán, miután azzal vádolták meg őket, hogy nem csak elraboltak hatvan gyereket, de erőszakkal a keresztény hitre akarták téríteni őket a bibliatábor alatt, amin részt vettek. Az akkori híradások beszámoltak arról, hogy az összes gyerek szülei pontosan tudták, hol van csemetéjük, ők engedték el oda, sőt legtöbbjük egyébként gyakorló keresztény.

A tények ellenére vád alá helyezték a nyolc felnőttet, de a gyerekeket is több napra fogdába zárták a hatóságok.

Válaszul az eseményekre az Alliance Defending Freedom (független, konzervatív értékeket védelmező jogi szerveződés) a legfelsőbb bírósághoz fordult. Így tudták elintézni, hogy legalább a gyermekeket hazaengedjék szüleikhez. A nyolc elítélt felnőttet három hónapig tartották börtönben, az ADF ügyvédjeinek hála ezek után szabadlábra kerültek.

Február 18-án a bíróság hivatalosan is felmentette a nyolc keresztényt.

Az AsiaNews beszámolója szerint a helyi keresztény közösségben szinte felrobbant a hangulat, mikor a felmentésről hírt kaptak.

„Végre igazságot szolgáltattak”– közölte az újsággal Tehmina Arora, az ADF India igazgatója, majd hozzátette, hogy az örömhír ellenére nem szabad megfeledkezni a hasonló esetekről, „nem volna szabad, hogy bárkit is hite miatt támadjanak”.

Kiemelt képünk forrása az AsiaNews.

Iratkozzon fel hírlevelünkre