Beperelte a rendőrséget az elrabolt lelkész felesége

Egy nappal az emberrablás harmadik évfordulója előtt Susanna Liew több kormányzati dolgozót is beperelt, mert szerinte nem tesznek eleget annak érdekében, hogy kiderítsék, pontosan mi az igazság férje, Raymond Koh lelkész ügyében.

 

Liew két volt rendőrfőkapitányt is megnevezett, de kilenc másik konkrét név mellett gyakorlatilag polgári pert indított a komplett rendőrség és a szövetségi kormány ellen, jelentette az International Christian Concern.

A malajziai Petaling Jayában tartott sajtótájékoztatón Liew elmondta, hogy végső reménysége maradt ez a per, miután a nyomozók három év után sem tudnak semmilyen érdemi információval szolgálni férje eltűnését illetően.

A BenarNews-nak adott levelében Liew kifejtette, nem célja, hogy pert nyerjen, hanem az ügyet kívánja előremozdítani az állóvíz felkavarásával. Úgy érzi, kifogyott minden egyéb lehetőségből, hogy a végére járjon férje 2017-es elrablásának. 

Raymond Koh tiszteletest 2017 február 3-án rabolták el, fényes nappal, feltehetően képzett katonák. Tavaly áprilisban a malajziai Emberi Jogok Bizottsága (SUHAKAM) kijelentette, hogy a Bukit Aman-i rendőrségi különleges erők hírszerző csapatának is köze van az elrabláshoz.

Bár az elrablást követően négy hónappal külön akciócsoport indult kifejezetten az emberrablás ügyének felgöngyölítése céljából, a nyomozás gyakorlatilag azóta egy tapodtat sem haladt előre.

 

Kiemelt képünk forrása a persecution.org.

Iratkozzon fel hírlevelünkre