Hidvéghi: az antiszemita támadások oka az illegális migráció

Az európai zsidóság biztonságával kapcsolatos aggodalmakra okot adó nyugat-európai fejlemények egyértelmű oka a megnövekedett illegális migráció, amely a Közel-Kelet konfliktusait importálja a kontinensre azáltal, hogy Európa tömegesen enged be muzulmán bevándorlókat, akik aztán zsidó emberekre támadnak – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban szerdán.

Az Európai Parlament plenáris ülésének az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni küzdelemről folytatott vitájához kapcsolódóan, magyar újságíróknak adott nyilatkozatában a képviselő hangsúlyozta: a zsidókat érő támadások indokolják, hogy nem szabad megengedni az illegális bevándorlást Európába.

„Magyarországon biztonságban élnek a zsidó polgártársaink, nem kell félniük attól, hogy támadás éri őket az utcán”

– fogalmazott.

Az antiszemitizmus elfogadhatatlan, a második világháborút követően pedig különösen a zéró tolerancia lehet a megfelelő hozzáállás

– tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Kijelentette,

minden olyan „álságos vádat és hazugságot”, amelyek szerint a magyar kormány antiszemita lenne, Magyarország visszautasít.

A parlamenti vita során az erre irányuló állítások olyan bevándorláspári, szélsőségesen liberális politikus részéről hangzottak el, akik mindennel támadják Magyarországot, a valóságtól és a kormány előremutató lépéseitől függetlenül.

„Büszkék lehetünk arra, hogy Európában az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország,

ellentétben számos olyan nyugat-európai országgal, ahonnan tömegesen vándorolnak el, vagy készülnek kivándorolni a régóta ott élő zsidó családok azért, mert nem érzik azt, hogy az állam meg tudná védeni őket” – fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta,

Magyarországnak az elmúlt években sikerült segítenie a roma közösségeknek,

amelyek tagjai közül a korábbiakhoz képest sokkal többen dolgoznak és vesznek részt az oktatásban.

A magyar kormány jó úton jár, amikor például a gyöngyöspatai romák ügyében tanulással, oktatási segítséggel kíván kompenzációt nyújtani a helyi közösségnek. A tanulás, majd pedig a munka ugyanis az, ami ki tudja emelni a szegénységből és a reménytelenségből a rászorulókat – húzta alá az EP-képviselő.

MTI

Kiemelt képünkön a Dohány utcai zsinagóga, Budapest – Wikipedia