Farkas Örs: megerősített támogatást kapott a Fidesz-KDNP Győrben

Megerősített támogatást kapott a Fidesz-KDNP a múlt vasárnapi időközi polgármester-választáson Győrben, ahol 2010 óta nem szavaztak annyian a kormánypártok jelöltjére, mint most – mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Farkas Örs hozzátette: a győri választás jól mutatja, hogy míg a kormánypártok masszívan, két lábbal állnak a földön, addig az ellenzék nagyon hektikusan tud csak támogatókat szerezni.

A 2019-es októberi önkormányzati választáson a kormánypárti jelölt, Borkai Zsolt szintén győzött kétszázalékos előnnyel, amely mostanra 17 százalékra ugrott

– jegyezte meg.

Farkas Örs az időközi választáson elért Fidesz-KDNP-s győzelmet többek között azzal indokolta:

a kormánypártok elismerték, hogy Borkai Zsolt volt győri polgármester hibát követett el, és oda mertek állni a választók elé újra a bizalmukat kérve, míg az ellenzéki oldaltól a mai napig várják, hogy Kispest esetében Lackner Csaba önkormányzati képviselő vagy Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester ugyanezt megtegye.

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint 56 százalékát kapta, míg az összellenzéki induló támogatottsága negyven százalék alatt maradt.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre!