A halál száma: 61 628 584

Az Amerikai Egyesült Államok egy szánalmas mérföldkőhöz ért a múlt év során – írja a Christian Headlines minap megjelent cikkében. A hír arról a gyalázatos tényről számol be, hogy az Államokban 1973, azaz a meghatározó Roe kontra Wade ügy óta több mint 61 millió abortuszt hajtottak végre. 

Norma McCorvey – aki Jane Roe álnéven került be a köztudatba – volt annak az ügynek a felperese, ami egészen az amerikai Legfelsőbb Bíróságig is eljutott, és arról volt hivatott dönteni, hogy jogában áll-e a nőnek elvetetni megfogant magzatát. Az akkor 22 éves texasi nő „nem kívánt terhességét” szerette volna megszakítani, ám az akkori jogrend szerint ez nem volt legális. 1970-ben kezdődött a precedenssé vált ügy, amelyben végül 1973. január 22-én mondták ki a döntést, alkotmányos joggá nyilvánítva a terhesség megszakítását ötven államban.

Ezzel elindult az a lavina, mely alapján kidolgozták az abortusztörvényeket is.

USA Statisztika a jegyzett abortuszokról. Fotó: christianheadlines.com.

A Guttmacher Intézet felméréseire támaszkodva, melynek munkatársai közvetlen kapcsolatban állnak az abortuszokat végző klinikákkal, megállapították, hogy a precedens értékű esetet követően milyen horribilis méreteket öltött az abortusz az amerikai társadalomban. A pontos adatok alapján, melyeket 2020. január 10-én adtak közre,

az elmúlt 48 évben összesen 61 628 584 magzat esett áldozatul.

Az Élethez Való Jog Nemzeti Bizottsága vallja, hogy az intézmény adatai hitelesebbek, mint az Amerikai Betegségfelügyelő Központ adatai, mivel ott kevesebb abortuszt tartanak számon évente, aminek oka, hogy ott az egyes államok központi adataira támaszkodnak. Mivel más szempontok szerint számlál a Guttmacher Intézet, így náluk magasabb a jegyzett abortuszok száma.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre