Az ellenzéknek nem az ország ügyei járnak a fejében, hanem a megszerezhető zsákmány

Dömötör Csaba szerint nem lehet magától értetődőnek tekinteni a jobboldali választási sikereket.

„Nem lehet magától értetődőnek tekinteni a jobboldali választási sikereket” – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Az ellenzék a parlamenti ütésváltásokra épít, holott más országokban a kocsmai szintű balhézásnak következménye van. Dömötör Csaba az Európai Egyesült Államok veszélyeiről, az ellenzék várható lépéseiről és arra adandó válaszokról, valamint a klímavédelemről és a magyar kormány családpolitikájáról is beszélt.

2020 nem hoz szélcsendes időszakot a politikába, ugyanis az európai identitásválsággal kapcsolatos viták mindaddig nem csillapodnak, amíg kiváltó okai fennállnak – tekint az előttünk álló évre Dömötör Csaba, hozzátéve, hogy

mivel az ellenzéki oldalon állandósult a provokációs politika, semmi okunk arra, hogy fotelmeleget és eseménytelenséget várjunk a most kezdődő évtől.

A kormány számára az elmúlt év legfontosabb tanulsága, hogy

nem lehet magától értetődőnek tekinteni a jobboldali választási győzelmeket.

Azokért újra és újra meg kell küzdeni, megfontolva a tanulságokat és folyamatosan igazodva a változó politikai színtérhez. A parlamenti államtitkár ezzel együtt is optimista, hiszen – mint mondja – a Fidesz mindig is képes volt erőt meríteni az egyes választások tanulságaiból, legyenek azok akár kiütéses vagy pontozásos győzelmek, esetleg csalódást keltő eredmények. 

Dömötör Csaba szerint megszokhattuk, hogy a parlamenti ütésváltások mindig nagyobb nyilvánosságot kapnak, mint az eredményekről szóló beszédek, éppen ez az oka, hogy az ellenzék automata üzemmódba kapcsolt a provokáció terén. Mint a kormány kommunikációjáért felelős parlamenti államtitkár emlékeztet: más nemzetek parlamenti vitáit megnézve egyértelmű, hogy 

egyes hazai ellenzéki képviselőket már rég kizavarták volna az ülésteremből egyes európai országokban, ugyanis a kocsmai szintű balhézásnak következménye van. 

A politikus egyúttal leszögezi,

Vadai Ágnes nem tud annyiszor átkiabálni, Jakab Péter nem tud annyi száraztésztával rohangálni az ülésteremben és Tordai Bence sem tud annyira pokróc módon sértegetni, hogy ne tartsam a munkámat az egyik leginkább megtisztelő megbízatásnak, amit egy politikus kaphat.

Az Európai Egyesült Államok létrejötte hatalmas bizonytalanságot okozna a magyaroknak, ugyanis azzal járna, hogy nem mi döntenénk az alapvető kérdésekről: a bérekről, a nyugdíjakról, az adókról és ami épp ennyire fontos: arról, hogy kiket engedünk be a saját országunkba – figyelmeztet Dömötör Csaba. Éppen ezért csodálkozna, ha a magyarok ezt, vagyis a DK és a Momentum forgatókönyvét választanák. 

Az, hogy Gyurcsány Ferenc szerint a legfontosabb a közös ellenzéki lista, és a közös miniszterelnök-jelölt mutatja, hogy

az ellenzéknek nem az ország ügyei járnak a fejében, hanem a megszerezhető zsákmány.

Megindult az ellenzéki ötletfarsang, kiküldtek pár fiatalt a színpadra, azonban valójában egy mákszemnyit sem változtak.

Ellenzéki képviselők a Parlamentben. Kép forrása: Dömötör Csaba Facebook oldala

Ami a fővárost illeti, a kormány szeretné végigvinni az eltervezett fejlesztéseket, a baloldalé a felelősség, hogy él-e ezzel a lehetőséggel – hangsúlyozza a politikus. 

Ha újra beindítják a 2010 előtti pénzszivattyúkat, akkor az ellen fel fogunk lépni.

Az államtitkár szerint jó lenne, ha a környezet védelme a ritkaságszámba menő konszenzusos területek közé tartozna, a kormány pedig cselekvéssel mutat példát: nemrég indult el az elmúlt évtizedek legnagyobb fásítási programja, 310 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez nyújtott támogatást, a tervek szerint 2030-ra a magyar villamosenergia-termelés kilencven százalékban szén-dioxid-mentes lesz, és a sort még folyathatnánk. 

Fontos a klímavédelemmel kapcsolatos nemzetközi vita, mely esetében két megközelítés rajzolódik ki: az egyik szerint a klímavédelem terheit az állampolgároknak kell viselniük, míg

a magyar kormány szerint a legnagyobb szennyezőknek, a nagyvállalatoknak kell állniuk a számlát, miközben Brüsszelnek is több forrást kell biztosítania.

A magyar ellenzék tervei is azt mutatják, ők a magyar családok vállára pakolnák a terheket. Vagyis több adót javasolnak, annak minden következményével. 

A magyar családpolitikát igazolják a számok – hívja fel a figyelmet Dömötör Csaba.

A családvédelmi akció csak pár hónapja indult, és már több tízezren vették igénybe.

Az ilyen akcióknak is köszönhető, hogy 2010 óta nőtt a házasságok száma és a gyermekvállalási hajlandóság is, a magyar kormány ezen az úton szeretne továbbmenni. 

Az államtitkár a 2020-as terveket illetően elmondja, a következő évben tovább bővülhet a családtámogatási program, a kormány pedig dolgozik az újabb gazdaságvédelmi akcióterven is, ugyanis ha turbulens időszak jön az európai gazdaságban, nekünk fel kell rá készülnünk. Sok mindent hozhat az új év, de a legfontosabb az

önálló és szabad Magyarország, erősebb gazdaság, gyarapodó családok és mindezek keretéül a biztonság.

A teljes interjú a linkre kattintva olvasható. 

Kiemelt kép forrása: Dömötör Csaba Facebook oldala. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre