Politikai aktivisták dúlták fel a keresztény közösségi termet Indiában

India nyugat-bengáli államában egy csapat szélsőséges hindu nacionalista megtámadott és felforgatott egy keresztény közösségi termet. A támadást egyes információk szerint a kormánypárt, a BJP aktivistái vezették.

December 29-én közel 800 ember gyűlt össze 28 faluból Uttar Shibrampurba, hogy megnyissanak egy Jézus Krisztus nevére avatott termet.

Anup Kumar Gosh lelkipásztor elmondása szerint egy nagyjából 20 fős nacionalista csoport őrjöngése zavarta meg az eseményt, miközben Jai Shri Ramot, azaz „Éljen Rama”-t skandáltak. (Rama Visnu hetedik avatárja a hindi hitvilágban, a Jai Shri Ram skandálása egyfajta módja a hívek szorongásoktól és stressztől való mentesülésének – a szerk.)

A támadók a beszámolók szerint egy Om felirattal ellátott háromszög alakú zászlót is elhelyeztek a teremben.

„Négy ember, köztük két gyermek szenvedett sérüléseket”– írja az persecution.org. „Az összegyűlt 800 emberből, akik részt vettek a megnyitón, nagyjából tízen lehettek csupán keresztények.”

A helyi jelentések szerint a nacionalisták

azért támadták meg a közösségi termet, mert azt gondolták, hogy annak funkciója a hinduk erőszakos áttérítése lesz a keresztény hitre.

A rendőrség három embert tartóztatott le. A hivatalos jelentésben olvasható, hogy az elfogott emberek mind BJP-aktivisták. A támadás vezetője feltehetően Kanai Lal Das, egy BJP tisztviselő férje volt.

 

Kiemelt képünkön BJP aktivisták szerepelnek. Forrás: Hindustan Times

Iratkozzon fel hírlevelünkre