Békülésből átverés – szélsőségesek csalták csapdába a keresztény testvéreket

Hindu nacionalisták támadtak rá egy keresztény testvérpárra, félholtra verve őket december 12-én. Az odishai keresztény közösség állítása szerint az incidens az egyik testvér meglehetősen bonyolult házastársi kapcsolata miatt történhetett. Egy vallások közt ingázó nő, egy majdnem vértanú testvérpár és a katonai bajtársiasság története Indiából.

Hinga Madakami és felesége a tavalyi esztendő folyamán tért át a kereszténységre, mégis külön élve töltötték az elmúlt évet. A meglepő döntést valójában kényszerhelyzet szülte: Hinga feleségét a helyi szélsőségesek keményen megfenyegették, hogy elveszíti az állását, hacsak nem tér vissza a hindu hitre. A nő engedett a nyomásnak, sőt férjét is többször próbálta rábeszélni, hogy térjen vissza hinduizmusra, Hinga azonban ellenállt.

Ennek következményeképpen el kellett menekülnie szülővárosából, Dodigudából, és természetesen a munkahelyéről is kirúgták.

December 12-én úgy tűnt, fordulatot vehet Hinga és testvére, Bima nehéz élethelyzete, ugyanis

Dodiguda közössége találkozót hívott össze a házaspár „békítése” és tulajdonképpen az eltérő vallási nézetek egyeztetése céljából. Amikor azonban a testvérpár megérkezett a találkozó helyszínére, a rájuk váró szélsőségesek keményen összeverték őket.

Amivel a nacionalisták nem számoltak, hogy Bima Madakami az odishai tartalékos erőkhöz tartozott, és a férfi azonnal videóhívást indított, megmutatva kollégáinak friss sérüléseit.

A rendőrség pillanatok alatt kiérkezett, megmentve a testvérpárt. Kórházba szállították őket, és azonnal eljárást indítottak a rájuk támadó hindu szélsőségesek ellen. Ez azért is különösen figyelemre méltó, ugyanis az indiai hivatalos szervek a keresztények érdekében általában az ujjukat sem mozdítják meg, legtöbbször (a feljelentések ellenére) még csak új ügyet sem indítanak.

 

Forrás: International Christian Concern

Fotó: HistorythoughtsbyPaul