Adventi zenés áhítatot tart az imperfectum

Az imperfectum együttes idén is megrendezi hagyományos adventi zenés áhítatát. December 20-án minden bizonnyal újra megtelik a budapesti Magyar Szentek Temploma azokkal, akik az elcsendesedést segítő énekekkel kívánják kipárnázni lelkük betlehemi jászolát.

Nagy Lajostól, a zenekar vezetőjétől megtudtuk, hogy az esemény kiemelt fontosságú a csapat életében. Évről-évre fiatalokkal telik meg a Magyar Szentek Temploma, akik nem bulizni érkeznek, hanem a közelgő születésnapra kezdik el a díszítést és rendrakást.

Az imperfectum együttes különleges ajándéka, hogy a pörgős, dinamikus dalrepertoár mellett széles gyűjteményük van a visszafogottabb, meditatív énekekből, amelyek kiváló segítséget nyújtanak, hogy hallgatva és énekelve azokat, a lelkünk mélyebb rétegeibe is betekintést nyerjünk. 

December 20-án este hét órától erre lesz lehetőségük mindazoknak, akik ellátogatnak a Magyar Tudósok körútja 1. szám alá. Szerencsés, ha az alkalomra a mécsesünket is el tudjuk vinni magunkkal, hogy a karácsony közeledtével szívünkben növekedő fénynek külső jelét adjuk, így egyesülve a többi résztvevő gyertyáinak meggyújtott lángjaival. 

 

Kiemelt kép: Nagy Lajosné Katalin

Kapcsolódó írásunk:

Isten megtapasztalásának hétköznapi csodái miatt énekelek – Nagy Lajos a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre