Négy civil ruhás rendőr összeverte a násznépet egy esküvőn

Büszke vőlegényként ott állsz családod feldíszített házában, várva, hogy menyasszonyod megérkezzen hozzád, négy vendég azonban felemelkedik és kíméletlenül összevernek téged is, a barátaidat is és pillanatok alatt szétkapják a helyet. Később kiderül róluk, hogy rendőrök voltak. Ez nem Rejtő egyik elfeledett opusza, hanem egy pakisztáni esküvő - lett volna.

December 5-én a pakisztáni Pandzsábban négy civil ruhás rendőr kemény kézzel verte szét egy keresztény család ünnepét, többeket összeverve, káromkodva, a helyszínt pedig romba döntve – számolt be az esetről az International Christian Concern. A történtekről írtakat egy Facebookra feltöltött videó és több szemtanú beszámolója is megerősíti. A videón hallható, amint a rendőrök a nőket ringyónak bélyegzik, de a keresztényekre használt choori” (tisztátalant jelentő), alapvetően sértő szó is többször elhangzik.

Faisalabad püspöke, John Samuel arról tájékoztatása alapján

a sérültek ellátását a legközelebbi kórházban – rendőri parancsra – megtagadta az egészségügyi személyzet.

A helyi keresztények tüntetést szerveztek a rendőri vezetés ellen, követelve, hogy számoltassák el az esküvőt szabotáló rendőröket és szavatolják a keresztények biztonságát.

 

Kiemelt képünk a helyi keresztény közösség tiltakozó megmozdulásán készült. Forrás: Ave Maria Radio.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre