A fővárosi közműcég élére került a CEU egyik vezetője

Walter Katalin vezeti január 6-ától a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt.-t – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

Walter Katalint pályázata alapján választották ki a főváros egyik legfontosabb, és további megerősítés előtt álló vállalatának élére – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a BVH a tulajdonában álló fővárosi közműcégek üzleti és beruházási politikáját, szervezeti működését felügyeli, és Walter Katalin „szakmai-üzleti tapasztalatai garanciát jelentenek a holding előtt álló kihívások megoldására”.

Walter Katalin tizenöt évig dolgozott a világ egyik vezető tanácsadó cégénél, a McKinsey and Company-nál Frankfurtban és Budapesten. Nemzetközi nagyvállalatok pénzügyi, befektetési, szervezeti stratégiáját menedzselte. A McKinsey budapesti irodájának vezetése után európai regionális feladatkört kapott. 2013-től másfél évig Bajnai Gordon volt kormányfő kabinetfőnöke volt az Együtt-ben.

Az üzleti életbe visszatérve az Erste Bank és a Citibank lakossági üzletágának integrációját irányította, majd az Allianz közép-kelet európai vezetőjeként tizenegy ország értékesítési tevékenységét irányította. Idén szeptemberben fogadta el a Közép-európai Egyetem (CEU) felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem Bécsbe költözését – olvasható a közleményben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!