Keresztények az Emírségek új pionírjai

Két külföldi keresztény nyerte meg a Pioneers Awardot.

Az Egyesült Arab Emírségekben évente megünneplik a „nemzet úttörőit” a nekik adott díjjal, az idén meghirdetett „Tolerancia évének” azonban nagy szerepe lehetett abban, hogy keresztények kaphatták meg a kitüntetést.

Az egyik díjat Saji Cheriyan, Emírségekben élő indiai üzletember kapta, miután az ő nevéhez fűződik, hogy a Furjairah-ban dolgozó muszlim munkások mecsetet kaphattak. A másik díj egy anglikán paphoz, Andrew Thompson tiszteleteshez került. Thompson februárban publikált könyvéért kapta az elismerést, melynek címe: A tolerancia ünnepe: Vallási sokszínűség az Egyesült Arab Emírségekben.

Az ország rengeteg erőforrást áldozott arra, hogy a 2019-es évet mint a tolerancia évét, világraszóló méretekben megünnepeljék. Ennek egyik kulcsmozzanata a februári pápalátogatás volt.

Abu-Dzabiban pedig már építik azt az épületkomplexumot (Abrahamic Family House), amely magába foglal egy mecsetet, egy keresztény templomot és egy zsinagógát is.

Az Emírségek hozzáállása a vallásközi párbeszéd elősegítéséhez példaértékű lehet az összes iszlámtöbbségű ország számára.

 

Fotó: peterstark.com