A nap, amikor Orbán Viktor átlőtte a Duna fölött a labdát

A Puskás Aréna, az új nemzeti sportkomplexum elkészült, a „nyitó”, péntek esti Magyarország-Uruguay mérkőzésre hetekkel ezelőtt elfogyott minden jegy. Az izgalmasnak ígérkező mérkőzés kezdetéig ezzel a lelkesítő kisfilmmel hangolódhatunk a derbire. Hajrá, magyarok!

Nemrégiben írtunk a kommunizmus dicsőségére emelet Népstadionról, azonban nem csak hátra, hanem előre is tekinthetünk: elkészült a kor kívánalmainak tökéletesen megfelelő Puskás Aréna, melyet bármelyik más ország is szívesen a magáénak tudna.

A megnyitó alkalmából alkotott látványos rövidfilm bemutatja a labdarúgás társadalomban betöltött szerepét, a sport fontosságát. Ahol a fekete-fehér „bogyó” feltűnik, ott rögtön vidámságot csal az emberek arcára.

A labdarúgás és annak szeretete nem változott semmit Puskásék óta, a foci a magyar társadalom által leginkább figyelemmel kísért sportág, mely sok-sok évtizedes lemaradás után méltó otthonra talál mától a Puskás Ferenc Arénában.

Hajrá, magyarok!

Hajrá, magyarok!

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. november 14., csütörtök

Budapest ikonikus épületei között, a labdarúgás sikerességén tevékenykedők is feltűnnek az imázs-filmben, így például többek között Szász Kitti négyszeres freestyle labdarúgó-világbajnok, Puhl Sándor játékvezető, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és természetesen az aréna névadója, Puskás Ferenc, a száguldó őrnagy is megelevenedik a kockákon néhány pillanatra. A sportolók mellett feltűnnek azok a személyek is, akik sokat tettek a nemzeti aréna létrehozásáért, így többek között Varga Judit igazságügyi miniszter, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is, aki a Karmelita kolostor erkélyéről Pestre íveli fel a labdát Dzsudzsákéknak.

A labda tehát megérkezett a Puskás Arénába, ahol 19 órakor megkezdődik az évek óta várt stadionavató: a nemzeti tizenegy Uruguay csapatát fogadja!

Hajrá, magyarok!

Forgalomkorlátozás lesz ma a Puskás Aréna környékén

A magyar mérnöki munka csúcsa az új Puskás Aréna

Iratkozzon fel hírlevelünkre