Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosság ügyében

Idén júliusban vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Fenyő János megölése ügyében Gyárfás Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Az emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén kedden tagadta bűnösségét az ügyben. Több mint egyórás vallomásában többek között azzal érvelt, hogy

“személyiségétől idegen az erőszak, Fenyő Jánossal fennálló lényeges nézeteltérései pedig már jóval a gyilkosság előtt rendeződtek”.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető távozik az elkészítő ülésről a Fővárosi Törvényszék épületéből 2019. november 12-én. MTI/Balogh Zoltán

A főügyészség korábbi közleménye szerint Gyárfás Tamás és Fenyő János az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, „hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki”.

A vádlott 1997-ben elhatározta, hogy „a játszma végleges lezárása érdekében” megöleti a sértettet, és 1997 szeptemberében megbízott egy az éjszakai életből közismert személyt, aki 12 millió forintért vállalta Fenyő János megölését, ám miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Gyárfás Tamás ezután bízta meg Fenyő János megölésével Portik Tamást, akit 1994 óta ismert.

Portrik a gyilkosságra rávette Jozef Rohácot, aki 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó Fenyő Jánoshoz lépett, és egy géppisztollyal kivégezte.

A törvényszék jövő februárra tűzte ki a következő tárgyalásokat, ahol folytatják Gyárfás Tamás meghallgatását.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink:

Gy. Tamás megbízásából ölhették meg Fenyő Jánost – közölte az ORFK

Ki kellett volna zárni Gyárfás Tamás ügyvédjét a büntetőeljárásból

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre