A születés és a halál ugyanaz: újjászületés

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Tulassay Tivadar gyermekgyógyász, nyugalmazott egyetemi tanár tartott előadást Székesfehérváron november elején. A szűk kapu evangéliumi képét felhasználva a professzor a születésről és a halálról mint az élet két ismeretlen kalandjáról beszélt.

Nagy kérdés az életünkben, hogy miért születtünk meg, egyáltalán hogyan jöttünk létre – mutatott rá előadásában a nyugalmazott professzor. – Az ember az egyetlen, akinek ént és személyiséget adott az Úristen, és azt akarta, hogy úgy jelenjünk meg a Földön, hogy kiteljesítsük és felismerjük, miért is vagyunk itt – hangsúlyozta. 

Az evangéliumban olvasható jézusi szűk kapuról szólva Tulassay Tivadar rámutatott, életünk tele van szűk kapukkal, amelyek mellett ha elmegyünk, nem veszünk részt Jézus Krisztus kereszten szerzett megváltásában. 

– Sajnos ma Európa, a globális társadalom nem veszi észre a szűk kapukat, sőt azt mondja, nem léteznek. Ezzel pszichológiailag és minden téren egy félrevezetett emberiséget próbál manipulálni – jelentette ki a gyermekgyógyász professzor. 

– Csak a hit révén, a születés és halál közötti életet jól átgondolva, a szűk kapukat nem megkerülve juthatunk el ahhoz a ponthoz, hogy azt mondhassuk, a halálunk nem befejez valamit, hanem megnyitja számunkra az örök életet – mutatott rá.

– Ilyen értelemben a születés és a halál a keresztény ember számára lényegében ugyanaz: mindegyik egy újjászületés, csak a dimenziók másak – összegezte a lényeget Tulassay Tivadar Székesfehérváron tartott előadásában.

Forrás: Magyar Kurír; Kép: Pixabay