Magyar Levente: a magyar-szerb kapcsolatok dinamikusan fejlődnek

A magyar-szerb kapcsolatok dinamikusan fejlődnek, mindkét ország szeretné kihasználni az ebből adódó kedvező üzleti lehetőségeket – hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára kedden a magyar-szerb üzleti fórum megnyitóján, Budapesten.

A két ország kiváló helyzetben van a gazdasági építkezéshez, ennek segítésére Magyarország több új eszközt is alkalmaz a következő időszakban. “Nemcsak beszélünk arról, hogy nyitni szeretnénk, hanem komoly pénzügyi eszközöket is rendelünk a szavak mögé” – jelentette ki Magyar Levente.

A KKM államtitkára elmondta, a magyar vállalatok akár 50 százalékos támogatással tudnak majd Szerbiában beruházást végrehajtani az ország egész területén, nem csak a Vajdaságban, de Közép- és Dél-Szerbiában is.

A pénzügyi lehetőség nem csak a magyar cégeket érinti, ebből a konzorciumban induló szerb vállalatok is részesülhetnek – mondta Magyar Levente.

A magyar és szerb kiegyensúlyozott kapcsolatok idén júliusi példája volt, amikor a két ország államfője közösen avatta fel Hunyadi János szobrát a Belgrádhoz tartozó Zimonyban. Akkor Aleksandar Vucic szerb államfő felszólalásában úgy fogalmazott, hogy Hunyadi János vágya mára teljesült,

a szerbek és magyarok együtt, közös célokért, közös érdekekért harcolnak. 

Forrás: MTI

Kapcsolódó korábbi híreink:

A magyar és a szerb államfő felavatta Hunyadi János zimonyi szobrát

Pásztor István: Szerbia fejlődése a vajdasági magyarság elemi érdeke is

Egészségügyi együttműködési megállapodást írt alá Magyarország és Szerbia

Iratkozzon fel hírlevelünkre