Így is lehet: csökken az alpolgármesterek száma a XII. kerületben

Az elmúlt hetekben több rémtörténetet is lehetett hallani azokból a kerületekből, amelyeket átvett az ellenzék. Pokorni Zoltán, a XII. kerület Fideszes polgármestere ezzel szemben kivételes önmérsékletről tett tanúbizonyságot.

Megemelt képviselői és polgármesteri fizetések, saját maguknak kiosztott bizottsági helyek – több kerületben is ezekkel a lépésekkel kezdte meg a munkát az ellenzéki többségű képviselő-testület. Van olyan városrész, amelyben a Fidesz nemhogy elnöki, vagy alelnöki poszthoz nem jutott a bizottságokban, de még csak tagoknak sem válaszották meg őket.

Nem tanúsított különösebb önmérsékletet a főpolgármester sem, amikor az eddigi három helyett 5 helyettest nevezett ki.

Mindezek fényében tűnik különösen figyelemre méltónak a XII. kerületet 13 éve irányító, Fideszes Pokorni Zoltán lépése, aki nemhogy növelte, hanem még csökkentette is alpolgármesterei számát, az eddig háromról egyre. A kerületben így ezentúl csak Fonti Krisztina segíti majd helyettesként Pokorni munkáját. A városrész vezetője tett egy ennél is fontosabb gesztust.

A képviselő-testületbe bejutott csekély számú ellenzéki képviselőnek (17 tagból 6 nem kormánypárti) ugyanis több bizottsági helyet is felajánlott.

Így lett tagja a Jogi és Ügyrendi Bizottságnak a DK-s Élő Norbert és az LMP-s Hajdu Mária és így került az Egészségügyi és Szociális Bizottságba az MSZP-s Vincze Géza és a DK-s Vágó István. Sőt, a gyurcsányista “kvízmester” emellett másik két testületben is helyet kapott.

Kedves újdonsült, vagy valahonnan visszatérő ellenzéki képviselők, polgármesterek! Van kitől tanulni…

Fotó: hegyvidek.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre