A szívbeteg kisbabáknak gyűjt a Fiatal Családosok Klubja

Szívbeteg gyermekek részére fontos speciális inkubátorra indított gyűjtést más civil szervezetekkel a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) – mondta Soós Anita, a FICSAK munkatársa az M1 aktuális csatorna műsorában.

Soós Anita tájékoztatása szerint a speciális nyitott inkubátor, amelynek beszerzéséhez 2,2 millió forintra lenne szükség. 

A korszerű eszközt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben helyeznének üzembe, nagy segítséget jelentene az orvosoknak az újszülötteknél szükséges szívműtéteknél a kritikus állapotú kisbabák ellátásához nélkülözhetetlen eszköz.

A FICSAK munkatársa kitért arra is, hogy az adjukossze.hu honlapon december 3-ig várják az adományokat, eddig az egy hete tartó akcióban a tervezett összeg több mint 60 százaléka gyűlt össze.

A szervezet honlapján olvasható, hogy hazai családszervezetek, köztük a Fiatal Családosok Klubja, egész évben azon dolgoznak, hogy a családok életét segítsék. Az adventi időszak pedig kiemelten fontos életükben, hisz ez évben már negyedszer fognak össze egy jótékony cél érdekében. Minden évben közösen kiválasztunk egy nemes ügyet és egy alapítványt, akiket minden erőnkkel támogatnak. Az idei esemény középpontjában a szívbeteg gyermekek állnak majd, a támogatott szervezet pedig nem más, mint az Okkal dobban Alapítvány.

Mint írják, az ügy ismét nagyon fontos, hisz Magyarországon 18-20.000 gyermek él valamilyen szívfejlődési rendellenességgel, de mégis nagyon keveset hallani róluk, ezáltal mind a lelki, mind az anyagi támogatottságuk is elmarad egyéb súlyos betegségből gyógyult gyermekekhez képest.

Forrás: MTI, ficsak.hu – Fotó: ficsak.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre