A környékbeliek mentették meg az indiai lelkész családját

Hindu radikálisok törtek be egy indiai lelkész házába, hogy végezzenek vele és családjával. A falubeliek még időben közbeléptek, így nem történt komolyabb baj.

Október 28-án, az éjfél utáni órákban 10-15 kardokkal és fém rudakkal felfegyverkezett férfi rontott be Palathingal Joseph Johnson lelkész házába – számolt be az esetről a Morning Star News.

„Üvegtörés hangját hallottuk”– emlékezett vissza a lapnak Johnson lelkész. „A csapat egyik fele a házunk tetejére mászott, de nem tudták betörni a födémet, hogy onnan hatoljanak be. Az alumínium hullámlemezt hajlították meg, így törtek be.”

A lelkipásztor feleségével és négy gyermekével együtt a kétszobás kislakás egyik részén próbáltak meghúzódni. Mivel az ajtajukon nem volt zár, a lelkész és a felesége testükkel próbálták meg visszatartani a rájuk rontó szélsőségeseket.

A beszámoló szerint telefonhívásaikra a helyi rendőrség nem válaszolt, így keresztény testvéreiket hívták, hogy segítsenek.

Nemsokára 50 helybéli verődött össze, hogy elűzze a hindu szélsőségeseket.

„Ha a támadók elérik, hogy behatoljanak a belső szobába, biztos, hogy sokkal rosszabb helyzettel kellett volna szembenéznünk. Biztos vagyok benne, hogy végeztek volna a családdal”– közölte Gautam Kumar lelkész és aktivista.

A rendőrség rögzítette az esetet, letartóztatás azonban nem történt.

2014 májusa óta a keresztények elleni támadások száma megduplázódott. Ekkor került hatalomra a jelenleg is kormányzó Bharatiya Janata Párt.

Fotó: ICC

Iratkozzon fel hírlevelünkre