21 érmet szerzett a magyar csapat a maratoni kajak-kenu világbajnokságon

A magyar csapat tagjai összesen kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a kínai Saohszingben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságot.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a női kajak párosok vasárnapi versenyében a Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta kettős megvédte címét, mivel az elejétől kezdve komoly tempót diktált, majd a hajrája is tökéletesre sikerült. Csay Renátának ez volt a huszadik vb-aranya, az elsőt húsz évvel ezelőtt, 1999-ben Győrben nyerte.

Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem a huszadik világbajnoki címemet, hittem benne, hogy sikerülni fog. Szeretek kajakozni, azt hiszem, ennyi a titkom. Szeretnék jövőre is ott lenni a világbajnokságon – nyilatkozta minden idők legeredményesebb maratoni kajakozója.

Csay Renáta, 20-szoros maraton világbajnok kajakos

Ezzel a videóval köszöntjük minden idők legnagyobb maratonversenyzőjét, Csay Renátát, aki 1999-ben, Győrben szerezte élete első vb-címét, ma pedig, 20 évvel később, 42 évesen megnyerte 20. világbajnoki aranyérmét is.Mondanunk sem kell, hogy ezzel a sportág legeredményesebb versenyzője.Irtó büszkék vagyunk rád, Reni!

Közzétette: Magyar Kajak-Kenu Szövetség – 2019. október 20., vasárnap

 

A férfi kajak párosok mezőnyében a Boros Adriás, Máthé Krisztián egység ezüstérmet nyert, a kenu párosoknál pedig Laczó Dániel és Nagy Gergely a harmadik helyen ért célba.

A magyar csapat megkapta a legeredményesebb nemzetnek járó díjat, ugyanis 21 érmével több mint kétszer annyi dobogós helyet gyűjtött, mint a második helyezett.

MTI – Fotó: MTI/Kovács Tamás