Azbej Tristan: A fiatalokban rejlő erőt kell kihasználni!

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárság pénteken délben a Gazdagréti Szent Angyalok Templomban tartotta tanévnyitó ünnepségét a hazánkban tanuló keresztény ösztöndíjasok számára.

Fotó: Vasárnap.hu

Az örmény imaórát követően Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár köszöntötte a hallgatókat, és először a „jó napot kívánok” a „szia”, illetve az „Isten hozott” kifejezéseket tanította meg a jelenlévőknek.

Az államtitkár egyben a magyar kormány üdvözletét is átadta, majd egyesével köszöntötte a kilenc különböző országból érkező diákot, akik között 7 szír, 14 pakisztáni, 20 iraki, 3 palesztin, 2 izraeli, 4 libanoni, 53 egyiptomi, 58 nigériai, 12 kenyai és 3 etióp fiatal is van. 

Fotó: Vasárnap.hu

A 2019/20-as tanévben összesen 217 diák tanul mérnöki, természettudományi, orvos- és egészségtudományi, bölcsészettudományi, gazdaságtudományi, agrár, művészeti, informatikai és jogi képzési területeken.

Az államtitkár áldásnak nevezte az ittlétüket. Mint mondta, a magyarok mind szolidárisak a helyzetükkel, Magyarország pedig oly’ módon próbál kiállni mellettük, hogy elmondja az igazságot a keresztényüldözéssel kapcsolatban.

– A legnagyobb dolog, amit tehetünk, a fiatalokban rejlő erő kihasználása. Ezért vagytok ti itt, hogy miután végeztetek a tanulmányaitokkal, hazamehessetek segíteni és építeni saját közösségeiteket – mondta Azbej Tristan.

Az államtitkár végül arra szólította fel a hallgatókat, hogy nézzenek jól körül a teremben, hiszen rengetegen vannak itt különböző országokból (beleértve Magyarországot is) és arra kérte őket, hogy jegyezzék meg ezeket az arcokat, és mondják el a családjaiknak, a hazájukban élőknek, hogy nincsenek egyedül.

A program keretében az első éves ösztöndíjasok oklevélben részesültek.

Fotó: Vasárnap.hu