Keresztény házaspárt üldöztek el otthonából Indiában

A nemrégiben megkeresztelkedett házastársakat lakásuk elhagyására kényszerítette saját gyerekük, miután az tudomást szerzett keresztségükről.

Sultan Digwal és felesége, Champa, szinte azonnal megkeresztelkedett, miután a nő 12 év szenvedés után csodálatos módon meggyógyult vérzéssel járó betegségéből – írja az ICC a Brit Pakisztáni Keresztény Egyesület (BPCA) híradása nyomán.

Digwalékat mélységesen megérintette a vérfolyásos asszony esete, aki Jézus köntösének megérintése és hite által gyógyult meg – Máté evangéliumának tanúsága szerint –, mivel Champa is hasonló betegséggel küzdött már több mint egy évtizede.

A házaspárt azonban saját gyermekük, Rhontas rakta ki otthonukból, miután a fiatal fiú megtudta, hogy szülei elhagyták a hindu hitet.

Mikor Rhontas rájött, hogy szülei megkeresztelkedtek és rendszeresen látogatják a helyi keresztény közösséget, nagyon maga alá került. A BPCA szerint előbb durván összeverte saját szüleit, majd az utcára tette őket.

A házaspár a helyi lelkipásztornál talált menedékre, aki némi anyagi segítséget is tudott nyújtani, hogy kifizessék az orvosi ellátás miatt felgyűlt tartozásaikat.

Az áttérések – különösen, ha a kereszténységért hitüket elhagyó hindukról van szó – nagyon sokszor súlyos következményekkel járnak Indiában. A hindu radikálisok a kereszténységet egyszerűen „idegen hitként” aposztrofálják, egy olyan dologként, ami „anti-indiai”. Állami struktúra azonban nincs kiépítve a keresztények akár jogi, akár fizikai védelmére, sőt a rendőrség gyakran szívesebben néz félre, minthogy beleállna egy-egy ilyen ügybe.

 

Fotó: The Stream

Iratkozzon fel hírlevelünkre