A Jobbik képes együttműködni a baloldali pártokkal is

A Jobbik sajtótájékoztatóján a párt szóvivője leszögezte: nincs baloldali összefogás, csak együttes. Készek együttműködni a baloldal nyertes jelöltjeivel.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom vasárnap esti sajtótájékoztatóján Szilágyi György arról beszélt, hogy nincs baloldali, csak ellenzéki összefogás. Azokon a településeken, ahol meg tudtak állapodni, ott együttesen akarják lebontani Orbán Viktor rendszerét.

Kérdésünkre elmondták, 2017-es pártkongresszusi határozatuk, mely alapján semmilyen módon nem működnek együtt a baloldali pártokkal, értelmezésük szerint csak a 2018-as választásra szólt. Az országgyűlési választás után a Jobbik meghallotta az emberek szavát, és ott, ahol a helyi alapszervezet együtt tud működni az ellenzéki pártokkal, együttesen indultak. Úgy vélik, az önkormányzati választásokon kevésbé számít a pártlogó, ott a helyi ismertség a döntő. Elmondta, hogy büszkék a Dunaújvárosban, Encsen, Egerben elért sikerekre, ahol a polgármesterjelöltjeik kapták a legmagasabb támogatást.

Pontosításképpen, Dunaújvárosban Pintér Tamás a Rajta Újváros! Egyesület jelöltje, Encsen Mikola Gergely független jelölt,  Egerben pedig Mirkóczki Ádám Egységben a Városért Egyesület jelöltje kapta meg a szavazatok többségét.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre