Ismeretlen tettesek tették a földdel egyenlővé az indiai templomot

Szeptember 26-án ismeretlen elkövetők porig romboltak egy keresztény templomot Dél-Indiában.

A helyi közösséget vezető lelkipásztor, Samson tiszteletes elmondása szerint szeptember 26-án, a kora reggeli órákban történt az eset – írja az ICC.

A Telengána indiai állam fővárosától mintegy 320 km-re fekvő településnek 50 fős keresztény gyülekezete van. A hívek idén ünnepelték közösségük megalakulásuknak 15. évfordulóját.

– Gyanítom, hogy a támadást hindu radikálisok szervezhették az országban megfigyelhető nagyobb szabású gyűlöletkampány részeként – nyilatkozta Samson tiszteletes. Hozzátette, „számos, ehhez hasonló templomrombolásról és támadásról jelentettek a környékbeli keresztények”.

A lelkész szerint a károk meghaladják a 2,5 millió forintot. (Az összeg mértéke ne tévesszen meg minket, Indiában más a pénz értéke.)

Bár a gyülekezet 2004 óta működik, a téglából épült templomépületet csupán fél évvel ezelőtt avatták fel.

Samson tiszteletes azt is elmondta, az elmúlt 15 év lelkipásztori szolgálatában nem tapasztalt olyan jellegű nehézségeket, mint amilyenek az utóbbi pár évben megjelentek. Ezek jórészt ugyanúgy köszönhetőek az állami törvénykezésnek, mint az ezek következtében elszaporodott szélsőséges csoportoknak.

Az incidenst még tovább színesíti az a tény, hogy 

a helyi rendőrség nem volt hajlandó felvenni a panaszt a keresztények bejelentése alapján. Annyit közöltek velük, hogy ne csináljanak az esetből közösségi ügyet.

Samson lelkész azt sejti, hogy a támadók valamiféle összeköttetésben állhatnak a rendőrséggel. Részükről csupán egy homályos ígéretet kapott arra, hogy kivizsgálják az ügyet.

 

Fotó: Fox News

Iratkozzon fel hírlevelünkre