Keresztények szülinapi buliját tették tönkre a hinduk

Ha tehetnék, még az országból is kiűznék a keresztényeket a hindu szélsőségesek, emberáldozatot azonban – hála Istennek – mostani akciójuk nem követelt.

Október másodikán hindu szélsőségesek szakítottak félbe egy keresztény születésnapi ünnepséget – írja az ICC.

Helyi hírforrások szerint nagyjából harmincan lehettek a támadók, akik berontottak a család otthonába. Az enteriőrt, a dekorációt romba döntötték, a vendégeket megfélemlítették és több háztartási berendezést megrongáltak.

A forrásokban csak Stevenként emlegetett lelkipásztor vezette az imákat a születésnapon, a család a gyülekezetéhez tartozott.

A vandálok azt állították, hogy a keresztényeknek semmiféle engedélyük nem volt arra vonatkozólag, hogy imádkozhatnak a születésnapi összejövetelen.

Az ICC megkeresésére Steven lelkész így mesélte el a történteket:

„Trágár módon üvöltöztek velünk arról, hogy Jézus nem is volt halhatatlan. Hogy ezért feszítették őt keresztre.”

A lelkész később hozzátette, hogy a hinduk az összegyűlt keresztényeknek is elmondták, hogy semmi joguk Indiában élni, és hogy költözzenek el Izraelbe. Ezután kiűzték őket a házból, és figyelmeztették őket, hogy ne merészeljenek még egyszer a faluban imádkozni.

A rákövetkező napon, október 3-án, ugyanez a társaság megjelent a lelkipásztor házánál is, ahol azt követelték Steven-től, hogy fejezzen be minden keresztény tevékenységet a településen.

Október 4-én, a lelkipásztorok delegációja együttesen ment el a rendőrségre, hogy feljelentést tegyenek a támadók ellen.

 

Fotó: ICC

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre