Sandri bíboros a Szentföldre látogatott Szent Ferenc békezarándoklata nyolcázadik évfordulóján

Assisi Szent Ferenc 800 évvel ezelőtt, 1219-ben zarándokolt el a Szentföldre, hogy miként a szentföldi zarándokok tették, ő is a názáreti Jézus lábnyomába lépjen. A szent e zarándokút során a Nílus torkolatánál fekvő Damiettában találkozott Malik al-Kámil egyiptomi szultánnal. A történelmileg hiteles találkozóra emlékezik a teljes ferences család és a ferencesekkel együtt az egész katolikus egyház.

Sandri bíboros a Jeruzsálemi Apostoli Delegációval közös szervezésben kezdte meg útját szeptember 30-án hétfőn és ötnapos látogatása után október 4-én este, Szent Ferenc pontifikális szentmiséje után tér vissza a Vatikánba.

Személyében egyúttal jelen van küldője, Ferenc pápa, aki az egész október hónapot az egyház missziós küldetésének szenteli és aki különleges áldását küldi a jeruzsálemi keresztények számára.

Sandri bíboros október 2-án ünnepélyes bevonulást tart a Szent Sír bazilikába, majd 3-án délelőtt találkozik a jeruzsálemi főmuftival az al-Aksza-mecsetben. Október 4-én, Szent Ferenc Tranzitusza ünnepén a Szent Üdvözítő rendtemplomban pontifikális szentmisét mutat be.

A bíboros prefektus programján számos esemény szerepel: találkozás a helyi görög-melkita, maronita közösséggel, a laszalliánus Testvérekkel, a Pápai Misszióval, a Szent József iskolával és a Keresztény Médiacentrummal.

Sandri bíboros felkeres több kegyhelyet, köztük a Szűz Mária és Erzsébet találkozását őrző Ain Karim-i vincés kolostort, a Tel Aviv-i Miasszonyunk házat és a jeruzsálemi Szent Jakab Helynökség migránsközpontját, valamint  a Jordán partján az Úr keresztségének emlékhelyét.        

 

Forrás: Vaticannews

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!