Ki szívét osztja szét – Ősbemutató a Magyarság Házában

Varga Miklós főszereplésével mutatja be az Aradi Kamaraszínház és a békéscsabai Tabán Táncegyüttes koprodukcióban a Ki szívét osztja szét című előadást. Az ősbemutatót október elsején 19 órától a Magyarság Házában tekintheti meg a nagyérdemű. A darab ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztráció szükséges.

Az előadás olyan komplex táncszínházi produkció, amely a kortárs néptánc nyelvezetét használva üzen a nézőnek Varga Miklós kivételesen karakteres hangjával tarkítva. A formanyelv egyetemes, a mindennapokban és a néptáncban használt mozgásformákat használják az alkotók az érzelmek, gondolatok kifejezésére. A táncosok a Kárpát- medence egyedülálló tánckincsét, virtuóz, szuggesztív előadásmódját ötvözik a látványos, modern színpad-technikai megoldásokkal. Főszerepben Varga Miklós. A darab koreográfusa Farkas Tamás, rendező Tapasztó Ernő és Farkas Tamás. 

Fotó: Varga Miklós

Az Aradi Kamaraszínház és a békéscsabai Tabán Táncegyüttes nem első alkalommal dolgozik közös produkción. A korábbi, 13 című táncjátékuk az aradi vértanúk történetét első ízben meséli el a tánc nyelvén. Ugyanezen történet most más megvilágításban elevenedik meg a színpadon, melyre szeretettel várják az érdeklődőket. 

Bár maga a rendezvény ingyenes, a helyek korlátozott száma miatt regisztráció javasolt a magyarsaghazainfo@gmail.com címen. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a regisztráció a Magyarság Háza válaszlevelével aktiválódik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre