Baltával gyilkoltak meg egy indiai nőt, amiért keresztény lett

A férj elmondása szerint, családjuk áttérésének hírét annyira elfogadhatatlannak tartotta a rokonság, hogy meggyilkolták a feleségét, hároméves kislányuknak is nekiestek, ám ő - hála Istennek - életben van.

Önkormányzati választás: íme az első eredmények

A 25 éves Rohit Oraon egy elszigetelt kis faluban él, Lukudzsharijában, Kelet-Indiában. Oraon házasságát egész családja ellenezte, mivel egy olyan nőt vett el, aki társadalmuk szerint egy alacsonyabb kasztba tartozott. A kirekesztettség és a folyamatos abúzus egyre inkább a kereszténység felé sodorták őket, mivel Krisztus követői között elfogadásra találtak.

A fiatal házaspár, Rohit Oraon és Parvati Devi 2017-ben keresztelkedett meg. 

“A rokonaim teljesen elképedtek azon, hogy jól éltem. Gyűlöltek azért is, mert jól ment a munkahelyemen. Egy száműzött, a család támogatása nélkül, kitaszítva a faluból […], hogy lehettem mégis olyan boldog és elégedett?”- mesélte a családdal való konfliktus kezdetéről Oraon a Morning Star News-nak.

A The Christian Post jelentése szerint a feszültség augusztus 27-én hágott tetőfokára. Azon az estén Rohit testvére, Bandhan Ram Oraon egy baltával lépett be a házukba, apjuk, nagybátyjuk és unokatestvéreik kíséretében.

„A testvérem egyből megtámadta a feleségemet, felé hajította a fejszét. Parvati elhajolt, így a fejsze az apámat találta el, aki közvetlenül mögötte állt” – emlékezett vissza az estére Rohit.

„Ezután a szemem láttára vágta bele a feleségembe a fejszét, láttam ahogy meghal. Elszöktem a helyszínről, nem volt már értelme Parvatiért indulni, mert láttam, hogy addigra ő már halott volt. Elszöktem és elrejtőztem a cserjésben” – mesélte.

„Miután megölték a feleségemet, a környéken lakó keresztények után ordítoztak, hogy jöjjenek ki az utcára: »Megszabadulunk tőletek egyszer és mindenkorra!«”

Parvati és Rohit hároméves kislánya a közelben álldogált és sírt. Végignézte, ahogy a nagybátyja kivégzi az édesanyját.

„Bandhan észrevette Roshinit, majd felkapta a 3 éves gyermeket a lábánál fogva, fejjel lefelé tartva. Őt is agyon akarta vágni a baltával, miközben én semmit sem tehettem. Teljesen összetörtem, imádkoztam: Jézus, csinálj valamit!”

A következő pillanatban, mikor újra fölnézett a bokorból, azt látta, hogy kislánya, már a szomszéd háza felé sétál. A kislány házról házra járt, míg nem talált egy olyan kerítést, ahol be tudott slisszanni, onnan kereste szemével az apját.

„Egy rakás szerencsétlenségnek éreztem magam abban a bokorban. Meg akartam várni, míg mind hazamennek, hogy aztán elmenjek Roshiniért, de nem adták fel a keresésemet, egy kis idő múlva már fáklyákkal kerestek” – emlékezett vissza Rohit.

A férfi a falut elhagyva 15 kilométert sétált a lelkész házáig vaksötétben. Nem sokkal később elért hozzájuk a hír, hogy édesapja belehalt sérülésébe.

A lelkésszel másnap elmentek az angarai rendőrségre, hogy bejelentsék a gyilkosságot, de Rohitot azonnal letartóztatták. A testvérei hamarabb tettek jelentést arról, hogy Rohit Oraon meggyilkolta a feleségét és az apját, és szökésben van.

A rendőrök később azonban a nyomozás során megtalálták a gyilkos fegyvert és egyéb bizonyítékokat, melyek Rohitot igazolták, majd elfogták a valódi tetteseket.

Saroj Prasad Mehta nyomozótiszt a Morning Star Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy a helyszínelők jelentése szerint Parvati legalább három csapást szenvedett el, amelyeket egy éles tárgy mértek rá.

„Parvati Devit fejszével a bal karja alatt találták el, egy sérülés pedig közvetlenül a füle alatt található. Az elhunyt férjének vallomása alapján két  gyanúsítottat fogtunk el, a nyomozás még nem zárult le.”

A kislány még mindig traumatikus állapotban van.

 

Kövesse velünk a választásokat! Folyamatosan frissülő hírfolyamunk: 

Lezárult a szavazás, jönnek az eredmények

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre