Tovább emelkedett a pakisztáni földrengés halálos áldozatainak száma

Több mint másfélszeresére, 32-re emelkedett a pakisztáni földrengés halálos áldozatainak száma, miközben a heves esőzés akadályozza az esetleges túlélők megtalálását – közölték szerdán a hatóságok.

Egyes adatok szerint 5,8-as, más közlések szerint 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Kelet-Pakisztánt, valamint Kasmírnak az ország ellenőrzése alatt álló részét kedden. Az első jelentések 19 halottról szóltak.

Szardár Gulfraz Hán, a Kasmír pakisztáni fennhatóságú részén található Mírpur város rendőrfőnöke az mondta, hogy

szerdára virradóan legalább 12 ember belehalt sérüléseibe.

A hatóságok egy másik képviselője beszámolt arról, hogy több mint 450 sérültet ápolnak a mírpuri kórházakban. Százötven sérült állapota válságos.

Attól lehet tartani, hogy tovább emelkedik a halottak száma.

A Mírpurtól délre található Dzshelamban, a földrengés fészke fölötti településen, mintegy kéttucatnyi ember sérült meg.

Ház romjai között fiúk Szahang Kikri faluban 2019. szeptember 25-én, miután az előző nap 5,8-es erősségű földrengés volt a Kasmír Pakisztánhoz tartozó részében fekvő Mírpur városában és környékén. Több mint húsz ember életét vesztette, a sérültek száma meghaladja a négyszázötvenet. – MTI/AP/Andzsum Navíd

A kelet-pakisztáni Pandzsáb tartomány két városából is jelentettek egy-egy földrengés okozta halálos áldozatot – közölte a helyi katasztrófavédelem képviselője.

A hatóságok a mentéshez vezényelték a légi erőt és a hadsereg műszaki alakulatait, de munkálataikat nehezíti a térséget sújtó heves eső.

Egy rendőr elmondta, úgy vélik, még lehetnek túlélők a romok alatt, de a megrongálódott utak és a rendkívüli időjárási körülmények akadályozzák az eljutást egyes településekre.

A helyi meteorológia szolgálat jelentése szerint a következő négy napban a régióban folytatódik az esős idő.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre