Egyre abszurdabb témákkal kampányol a fővárosi ellenzék

Kevesebb mint egy hónap van hátra az önkormányzati választásokig, országszerte zajlanak a pártkampányok. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a fővárosban sokkal kiélezettebb versenyre számíthatunk, mint vidéki településeinken. Úgy tűnik, erről az ellenzéki pártok is így vélekednek, ugyanis egyre abszurdabb és elrugaszkodottabb kampánytémákkal állnak elő. Egyes jelölteknél ötletekből, másoknál kreativitásból akad hiány.

A legtöbb fővárosi kerületben sikerült közös jelöltben megegyeznie az ellenzéknek, ám azzal kapcsolatban semmiképpen ne legyenek illúzióink, hogy ez az összefogás kizárólag taktikai jellegű! Az egyes pártok között fennálló konfliktusokat és ideológiai különbségeket csak a választás idejére söpörték szőnyeg alá. 

Ha már van közös jelölt, akkor ideje elkezdeni kampánytémákon is gondolkodni, ez azonban, úgy tűnik, több esetben is nehézséget okoz. A momentumos Molnárka Gábornak, aki Budapest I. kerületének 4. választókörzetében indul az ellenzék közös jelöltjeként, az  „ogre” járművekkel gyűlt meg a baja. Történt ugyanis, hogy két ilyen járművel a Batthyány téren nem megfelelő helyen parkoltak le, Molnárka Gábor pedig felháborodott azon, hogy

tele van velük és a többi elektromos járgánnyal a Duna-parti sétány és a Vár is.

Panaszában hozzáteszi, a járművek egyáltalán nem környezetkímélők, „ezzel szemben állandóan útban vannak, és sokszor veszélyeztetik a járdán közlekedőket”. A bejegyzéshez csatolt képen azonban nem úgy tűnik, mintha a Batthány téren álldogáló két-három ember majd’ felbukna az – egyébként valószínűleg csak rövid időre otthagyott – elektromos robogókban. Budapest modernizálódik, a turisták pedig kihasználják a technológiai fejlődés adta lehetőségeket. Kíváncsiak lennénk, ha mondjuk még mindig lovaskocsik szállítanák a fővárosunkba látogató turistákat, jobban örülne-e Molnárka Gábor, hiszen biztosan kevésbé szennyezné e megoldás utcáinkat… 

 

Az elektromos rollerekkel való bajlódása még a legkisebb gond lenne, az igazi problémát a tömegközlekedés és az autósforgalom kitiltása jelentené a Lánchídról. Ahogyan egy másik posztban írja: „fel kell szabadítanunk a Lánchídat (sic! – a szerk.) súlyos terhe alól és egyszerűen ki kell tiltanunk onnan az autókat. Legyen ez a híd újra a gyalogosoké, kerékpárosoké, és kis mértékben a tömegközlekedésé! Ezzel drasztikusan csökkenne a kerületünkön átmenő autós forgalom és jelentősen javulna a levegő minősége!”.

A képviselő-jelölt valószínűleg nem gondol bele, hogy hány budapesti, köztük kerületi lakos haza-, illetve munkába jutását nehezítené meg nap mint nap, ha elszeparálná az I. kerületet a fővárostól.

A II. kerület polgármesterjelöltje, Őrsi Gergely pusztán a kreativitásból fogyott ki, hiszen a családbarát kerület koncepcióját hirdeti, megfeledkezve arról, hogy a magyar kormánynál prioritást élvez a családbarát Magyarország megteremtése, melyet anyagi, infrastrukturális és ösztönző programok tekintetében is támogat. Hogy ne legyen túl nagy a hasonlóság, Őrsi Gergely legalább néha gyerekbarát elnevezéssel illeti programját. 

Családbarát kerületet teremtünk

A családbarát kerület elsősorban nem a pénzről szól, hanem az odafigyelésről. 8 lépés a családbarát kerületért!➡ Tiszta wc és pelenkázó minden játszótéren➡ Újszülött csomag minden kerületi babának➡ Gyors és átlátható bölcsődei és óvodai ügyintézés➡ Egészséges ételek a menzán, havi fix összegért➡ Új óvodát építünk Vízivárosban➡ Többnyelvű óvodai csoportokat indítunk➡ Szuper játszóparkot építünk a kerületi gyerekeknek➡ A legfontosabb védőoltások költségeit átvállaljuk💚💛#budatöbbvanbenne

Posted by Őrsi Gergely on Tuesday, 10 September 2019

Szintén az I. kerületben járunk, ahol Vámos Ágnes budavári civil képviselőjelölt felháborodottan tette közzé azt az egyik szombati napon készült videót, melyben fiatal turisták egy kifejezetten turisták számára bérelhető városnéző kisbusszal járják be a vár környékét. Csak azt nem tudjuk, Vámos Ágnes miért tartja furcsának, hogy gyönyörű fővárosunkra sokan kíváncsiak, és hogy belebotlik néhány városnézőbe a vár környékén, mely köztudottan az egyik legforgalmasabb része a városnak turizmus szempontjából? Mi lesz a következő szlogen? „Kifelé a turistákkal Budapestről?” Vagy lemaradtunk volna arról, hogy az ellenzék tőle nem megszokott módon hazája védelmében megmenti a magyar embereket a „gonosz” külföldi turistáktól?

Egy átlagos szombat délutáni hazajövés 🤭🤔😭

Posted by Vámos Ágnes – budavári civil képviselőjelölt on Saturday, 7 September 2019

Kép forrása: pixapay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre