Trump új-Twittert fejleszt magának

Facebook, Google, Amazon, Twitter, de még hosszasan sorolhatnánk azokat az oldalakat, alkalmazásokat amelyeket nap mint nap használunk világszerte. Túl azon, hogy ezek a maguk nemében elég királyak, sajnos nem maradnak meg a mesterségüknél és politizálnak.

Manipulálnak, lobbiznak, választásokat döntenek el.

Bibó István híressé vált mondása, miszerint a sajtó a negyedik hatalmi ág a XXI. század első negyedére meghaladott állítássá vált. A print újságoknak évek óta leáldozóban van a csillaga és az online tér is olyan szerteágazó lett, hogy nehéz egymondatos válaszokat adni rá. Nem beszélve arról, felnövőben egy generáció, aki hamarabb fogadja el a Facebook posztok alatti kommentek hitelességét, mint egy tudományos folyóiratban publikált egyetemi tanár cikkét. Tény, hogy könnyebben jut el az olvasókhoz az online tér bármely szegmense, mint egy szubkultúrát megtestesítő nyomtatott újság, legyen az napi, vagy hetilap.

A lényeg, hogy az emberek nagy része Facebookról, Twitterről, vagy a különböző hírkeresőkből jut információkhoz. Erre az USA-ban már évek óta rájöttek. Barack Obama már a 2008-as elnöki kampányában is úgy használta a Facebookot, mint annak idején Horn Gyula a Népszabadságot és a Népszavát. Mára gyakorlatilag mindenki a Facebookon kommunikál, politizál – árul, hirdet, beszélget, stb… Ennek köszönhetően Mark Zuckerberg cége lett a „világ emlékezete” annak minden jó és rossz árnyalatával.

Trump az újító!?

Igen ám, de mi történik akkor, ha valaki elutasítja a liberális propagandát? Mi történik, ha valaki szembe megy a Facebook, Twitter, Google, Amazon diktálta dallamokkal és konzervatív értékekről beszél? Mi történik, ha a kisembert nem lehet átverni többé, mert vannak olyan vezetők, akik felismerik a konzervatív értékek fontosságát? Akik meg akarják őrizni a kultúrákat olyannak, amilyenek, évtizedes lemaradásban vannak.

Ennek az az oka, hogy nincsen konzervatív, jobboldali alapokon álló globális fórum. Olyan applikáció, vagy oldal, amely nem pompázik a szivárvány színeiben a Pride alatt és nem akar a választásokat befolyásolni a politikai véleménynyilvánításaival. Erre az USA elnöke Donald Trump is rájött, és talán épp ezért fejleszt magának egy új-Twittert.

Trump vs. mindenki más.

Miért használná más online fórumát a világ egyik legolvasottabb, legérdekesebb embere, ha sajátot is csinálhatna magának? Jogos! Donald, miért nem? Hát csinál egyet!

Az már egy másik kérdés, hogy ennek a konkurencia örül e majd, de az biztos, ha van ember, aki be tud vezetni a piacra egy új-Twittert az egészen biztosan Donald Trump. Az elnökről elnevezett applikáció egyelőre a 2020-as kampányra készül, de ha hinni lehet a pletykáknak túl mutat majd azon. Első lépésben a Republikánus Párttal és Trumppal kapcsolatos legfrissebb híreket teszik  közzé, de már most is terveznek a felhasználóknak különböző játékokat és jutalmakat. Ha az applikáció elterjed a következő egy évben, úgy érdemes lenne elgondolkodni nemzeti szinten is hasonló ötletek megvalósításában. Főleg, ha már az online tér ennyire szerteágazó…  

Forrás: Sky.com 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre