Aki a Jobbik részt választotta

Emlékeznek arra a nyári hírre, ami szinte sokkolta a ballib „haladó” médiát? Történt ugyanis, hogy egyik katolikus püspökünk „nem átallott” egyik beszédében hitet tenni a keresztény alapokon álló társadalmi berendezkedés mellett...

A hír arról szólt, hogy a „minden értéktől egyenlő távolságot kell tartani” elv jól hangzik, ám a társadalom és az egyén tönkretételéhez vezet. Erre előjött az a régóta hangoztatott gondolat is, miszerint az egyház ne politizáljon, valamint szószékre nem való a politika.

De nem olyan régen volt az is, amikor a hódmezővásárhelyi plébánost szabályosan meghurcolta az ellenzéki sajtó, mivel ki mert állni a Fidesz egyik jelöltje mellett. „A pap, aki beviszi a politika mocsarába a híveit, annak el kell viselnie a következményeket” – ilyen és hasonló mondatokat citált elénk az egyik ellenzéki hírportál annak idején.

Most már lassan szeptember közepe van, és közel két hónapot vártam arra, hogy ellenzéki barátaink – elveikhez ragaszkodva – élesen kikeljenek a templomi politizálás újabb esete ellen. Történt ugyanis, hogy egy nyári vasárnapi misén egy budapesti katolikus pap hosszan méltatta az ellenzéki pártok egykori emblematikus figuráját, a kétes múlttal rendelkező Ágnes asszonyt. Őt, aki a 2006-os brutális rendőrcselekményeket is tagadta, valamint a nyíltan antiszemita kirohanásairól elhíresült Jobbik bevonását is elindította a nagy ellenzéki összefogásba, amelynek egyetlen célja a jelenlegi kormánypártok totális legyőzése és a hatalom megszerzése. A sors különös fintora, hogy az aznapi evangéliumban Jézus szavai szerint Mária a jobbik részt választotta. Ágnes asszony meg a Jobbik részt. A kettő között van némi különbség…

Sokadik példája ez annak a most már egyre többek számára világos ténynek, hogy a „haladó” sajtó szerint egyházi személyeknek tilos a politizálás, kivéve akkor, ha az ő táboruk harcosát dicsőítik. A probléma ott van, ha ezt a klérus egy-egy tagja is beveszi.

Tarnai Richárd