Jobbikos zuhanórepülés

Kovács András újságíró Facebookon megjelent írását szemlézzük, melyben a Jobbik önpusztító tevékenységét veszi górcső alá.

Sokan mondhatják, hogy a Jobbik még nem tűnt el, azonban, ha csak azt az egy tényt nézzük, hogy 2014-es önkormányzati választáson még közel 4500 jelöltje volt a pártnak, és most a legjobb esetben is ennek csak a 10 százaléka lesz, akkor nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Jobbiknak vége – feszegeti a Facebookon Kovács András. Az MDF és SZDSZ elvtelen politikájához hasonlítja a Jobbik tevékenységét, és hangsúlyozza, hogy Csurka Istvánnak a Jobbikkal kapcsolatos jövendölése, miszerint: „aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete” –mára már be is teljesült. 

– A Jobbik teljesen elvtelen politizálása már az EP-választáson majdnem teljesen lenullázta a pártot. Világos, hogy kényszerpályára került az alakulat, mivel a jobboldalon számukra már nincsen hely azt követően, hogy Gyurcsány Ferenccel álltak színpadon, így az ő helyzetükben a legracionálisabb válasz született: a politikai túlélést csak a balliberális tábor segítségével lehet biztosítani – írja.

– A Jobbik mára belépett a teljes pusztulás szakaszába. A párt vezetői minden korábbi elvüket és ígéretüket feladták. Jól láthatóan nem is érdekli őket volt tagtársaik és egykori politikai elvbarátaik véleménye. Mindezen lépések mögött egyetlen mindent felülíró elv áll: a Jobbik vezetői számára a legfontosabb saját politikai túlélésük 2022 utánra is – olvasható Kovács András írásában. Mindennek az ára pedig nem lehet elég magas. Egy párt, ami annak köszönhette felemelkedését, hogy radikálisan szembeszállt a balliberális eszmerendszerrel, a teljes hiteltelenségbe zuhan attól, ha ezen pártokkal szövetséget köt. A Jobbik vezetőit persze mindezek teljesen hidegen hagyják, kiderült, hogy csupán érzelemmentes hatalomtechnikusokról van szó, akik számára a parlamenti mandátum megtartása mindennél fontosabb.

A teljes írás itt olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre