Már a focin keresztül is támad a genderlobbi

Várható volt, hogy a vírusként mindent megfertőzni kívánó ideológia nem hagyhat parlagon heverni egy olyan temérdek embert elérni képes területet, mint amilyen a labdarúgás világa. Ma még „csupán" egy szivárvány a zoknin, holnap LMBTQ focicsapatok? Mennyire fordul még ki világunk a sarkából?

Korábban már többször írtunk arról (például itt, itt és itt), hogy miként próbálnak az LMBTQ-érzékenyítő mozgalmak különböző területeken belopózni életünkbe, észrevétlenül is a másság elfogadására buzdítva minket. 

Szerencsére vannak olyan szerveződések, amelyek ezen folyamatokra felfigyelve veszik fel a harcot az LMBTQ és az őket támogató cégekkel, vállalatokkal, csoportokkal szemben. Éppen ezt teszi a CitizenGO is, amely már több témában kérte petíció aláírása formájában azon személyek segítségét, akik tenni akartak valamit azért, hogy a gender-ideológia ne lopózzon be gyermekeink életébe, és lehetőleg máshová sem. 

A CitizenGO hívta fel a figyelmet a legújabb genderőrületre is, mely nem más, minthogy az LMBTQ egy új területre, a foci világába is betenné a lábát. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ugyanis egyre több esetben írják elő az LMBT-jelkép feltüntetését a játékosok felszerelésén.

– Előfordult, hogy arra kötelezték a focistákat, hogy az LMBT-jelkép a mezükön, cipőfűzőjükön vagy stoplijukon jelenjen meg. Más együttesek a szögletzászlót díszítették LMBT-színekkel

– írja Schittl Eszter, a CitizenGO csapatának tagja a témával kapcsolatban.

A jelenség elfogadhatatlan, ugyanis az LMBTQ szimbólumok nem képezik a labdarúgó-felszerelés vagy a focipálya részét, a genderszivárvány egyértelmű politikai szimbólum. Azon játékosok, akik megtagadják az LMBTQ-jelkép viselését egy-egy nemzetközi vagy bajnoki játék alkalmával, nemcsak, hogy zaklatásoknak vannak kitéve, de futballkarrierjük is veszélybe kerülhet. 

Márpedig a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Szabályalkotó Testülete (IFAB) kimondja:

A felszerelés nem tartalmazhat politikai, vallási vagy személyes szlogent, állítást vagy képet (04.5). A FIFA felszerelésről szóló szabályozása hozzáteszi, hogy ez a tiltás magában foglal minden politikai vagy ehhez hasonló jelképet (8.3).

A CitizenGO azt követeli a FIFA-tól, hogy legyen következetes a politikai szimbólumok tekintetében, és ne tegyen kivételt az LMBT-lobbi színeivel kapcsolatban sem. Amennyiben az Ön számára is szimpatikus a kezdeményezés, a linkre kattintva aláírhatja azt. 

Egy játékost sem szabadna politikai tesztnek alávetni, és politikai szimbólumok viselését számára előírni.

A FIFA és az IFAB felelősséggel tartozik azért, hogy biztosítsa a játékosokat arról, hogy kizárólag a játékhoz való tehetségük, nem pedig politikai és vallási nézeteik alapján kerülnek megítélésre.

– Senki sem kötelezhető arra, hogy olyan politikai jelképet viseljen, amivel nem ért egyet – hívja fel rá a figyelmet Schittl Eszter. Teszi a FIFA mindezt úgy, hogy míg az LMBT-jelképek kötelező viselése előtt szemet huny, más politikai szimbólumokkal szemben azonban szabályait betartatva, szigorúan lép fel, mint például 2016-ban, amikor is a FIFA pénzbírságot szabott ki az Írországi Labdarúgó Szövetségre azért, mert mezükön az 1916-os húsvéti lázadásra emlékeztek annak századik évfordulóján. 

Ismét egy hamisítatlan, a genderlobbi kapcsán már oly’ ismerős kettős mérce szemtanúi lehetünk, amikor is

az egyenlőség hirdetői saját ideológiájukat minden más fölé helyezve próbálják globálissá tenni meggyőződésüket.

Ne hagyjuk, tegyünk meg mindent kultúránk, értékeink, elveink és hitünk megőrzéséért!

Amennyiben érdekli, hogy a CitizenGO jelenleg milyen kampányokat folytat, és mely petíciókat tudja aláírni, a linkre kattintva megtekintheti!

Képek forrása: unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre