Dobó Enikő: Egy sokkal pimaszabb primadonnát hívhatok életre

Dobó Enikő eddig a kecskeméti Katona József Színház társulatának tagja volt, idén már a Vígszínház társulatát erősíti. Ebben az évadban megkapta Rolla grófnő szerepét a Mágnás Miskában, amelyet Eszenyi Enikő rendez – a szerep mellé az igazgatónő társulati szerződést is ajánlott.

 – Milyen érzésekkel töltött el a felkérés?

 – Hét éven át voltam Kecskeméten, és már éreztem, hogy közeleg a váltás ideje. Tudat alatt elkezdtem lépéseket tenni a változásért, például felmondtam a színészházat. Lassan tíz éve Budapesten élek, kezdtem belefásulni a szinte mindennapos ingázásba. Azt gondolom, talán a pozitív életszemléletem és bátorságom segített abban, hogy itt álljak egy ilyen lehetőség kapujában, hogy a Vígszínházhoz csatlakozhatok. Egy olyan vágyam vált valóra, amiről eddig még álmodni sem nagyon mertem. Évad végén – amikor már a jövő évad terve minden társulatnál kész – elszerződni Budapestre komoly vállalkozás. És azt is tudom, csak egy ilyen lehetőség van, és jól döntöttem, hogy éltem vele. Megnyugvást és biztonságot ad, hogy a társulat tagjaként, nem pedig alkalmi vendégként léphetek a Vígszínház színpadára. Ráadásul mindenki hatalmas szeretettel fogadott a társulatban, beleértve minden itt dolgozót, és ez megkönnyíti a beilleszkedésemet.

Fotó: Vasarnap.hu

 –  Milyen szerepekben láthatunk majd az idei évadban?

 – Amikor Eszenyi Enikő idehívott, Rolla szerepe volt biztos számomra az évadban. Megnyugtatott, ne aggódjak, lesz még más lehetőségem is, ám ezekről akkor még részleteket nem árult el. Most már elmondhatom, hogy a Mágnás Miska mellett a Padlásban is szerepelek majd Kölyökként, ami személyes kedvencem gyermekkorom óta. A Dzsungel könyvében Túna szerepét fogom játszani, a Képzelt betegben pedig Angyalkaként láthatnak a nézők.

Fotó: Vasarnap.hu

 – Mit jelent számodra Rolla szerepe?

 – Rollát még Kecskeméten játszottam, Rusznyák Gábor rendezésében. Különös, hogy ősszel, amikor megcsináltam az El Caminot, az út alatt többször is a Mágnás Miska dalait énekelgettem. Pedig már több mint három éve, hogy játszottuk, és nekem mégis ezek a dalok zakatoltak a fejemben. És lám, most a Vígszínházban ismét megtalált ez a szerep. Egyszóval izgalommal tölt el, hogy újra játszhatom. Ilyen lehetőség, hogy egy szerepet újraformáljak, most először adódik az életemben. Amikor túl vagy egy évadon, és elköszönsz egy előadástól, sok mindenre csak utólag jössz rá. Kaptam egy lehetőséget, hogy egy sokkal pimaszabb, életrevalóbb primadonnát hívjak életre. Eszenyi Enikő egy modern rendezést tervez, ahol a szerelmesek állnak a középpontban, ezzel is közelebb hozva a történetet a mai fiatalokhoz.

 – Ábrándozó, szerelmes típus vagy?

 – Nincs csodálatosabb dolog, mint szerelmesnek lenni. Mondjuk egy új szerepbe… Számomra ez a legerősebb rezgés.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre