Szellemi környezetszennyezés csúfítja el ünnepeinket

Az ünnep három jellemzője közül a liberálisok – a korábbi kommunisták attitűdjét folytatva – ki akarják lúgozni az értékeset, a szellemit, hogy csak a profán és a materiális maradhasson, amely számukra az egyetlen értelmezhető valóság. Van mitől megóvni gyermekeinket! Nagy Ervin nemzeti ünnep utáni írását szemlézzük.

Minden ünnep egy-egy közösség szellemi és szimbolikus eseménye, amely az együvé tartozás jelképe is egyben – írja Nagy Ervin, aki hozzáteszi: mióta civilizáció van, létezik ünnep is, amelynek gyökere mindig is a transzcendensből eredt, így része volt mindennapi és szentségi hitünknek – bárhol is bármikor.

Az ünnep egyrészről történelmi, másrészről természetfeletti, harmadrészről pedig közösségi élmény, amelynek van anyagi és szellemi megnyilvánulása is.

A szerző szerint éppen ilyen alkalom augusztus huszadika, amely az államalapítás, Szent István szellemiségének és a keresztény kultúrának ünnepe is. Szent és profán ezen a napon ugyanazt a célt szolgálják.

A liberálisok egyik jellegzetes tevékenysége már a felvilágosodás óta az, hogy az egyes történelmi hősöket lerángatják a szimbólumok szintjéről a koszos földre – írja Nagy Ervin, aki szerint a liberálisok nem tesznek mást, mint hogy kilúgozzák az ünnepeinkből a szentet és a szellemileg magasztosat, hogy végül ne maradjon más, mint a profán, a földi, mert úgy vélik, hogy ezen túl nem létezik semmiféle igazság. Éppen úgy teszik mindezt, mint annak idején a kommunisták, akik végleg el akarták törölni a múltat.

Augusztus huszadikai plakát a kommunista időkből, amelyet ma is előszeretettel idéz meg a magát Orbán Viktor ellenesnek beállító, Lecsút elnevezésű közösségi oldal. Forrás : Facebook

– Beteg a lelke a ma élő magyar liberálisoknak és minden tudatlan, de annál nagyobb szellemi gőg ragályában szenvedő követőjüknek, akiknek annyira gyatra már az életük, hogy nem képesek semmi másra, csak a szánalmas gúnyolódásra – összegzi az idei nemzeti ünnep gyalázkodásaira is utalva Nagy Ervin.

A teljes írás itt olvasható.

Forrás: MH

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre