Ki a beteg?

Emlékeznek még? Egy évvel jártunk a 2006-os országgyűlési választások előtt, az akkori miniszterelnök az a Gyurcsány Ferenc volt, aki nem is sokkal azelőtt megpuccsolta pártbeli mentorát, a D-209-es kommunista ügynököt, Medgyessy Pétert.

Elvtársak egymás közt… Ferenc ekkor dobta be egy bulvárműsorban történt beszélgetés során a történetet, miszerint pár évvel azelőtt rákos volt. A diagnózist ráadásul nem orvosa, hanem furcsa módon közgazdász, jogász végzettségű felesége közölte vele. A gyógyulás is hasonlóképpen szokatlan volt, az akkori miniszterelnök szerint ugyanis „Ha az ember még a legsúlyosabb betegséggel is viszonylag időben elkezd foglalkozni, akkor ebből ki lehet jönni”.

Akkortájt sokakban maradhattak megválaszolatlan kérdések az ügy kapcsán, ám soha senki semmilyen fórumon nem hozta fel ezt az ügyet, és nem kezdte ki ezen keresztül Gyurcsányt.

Ehhez képest, amikor napokkal ezelőtt Kriza Ákos, Miskolc jelenlegi Fidesz-KDNP-s polgármestere bejelentette, hogy rosszindulatú betegsége miatt nem tudja vállalni az újabb polgármester-jelöltséget, akkor egyből nekiesett mind a helyi szoclib ellenzék, mind pedig a velük kötelékben repülő „haladó” sajtó képviselői. Azt sugallták, hogy szó sincs betegségről, csupán a polgári oldal jelöltje megrettent a Veres-Szopkó féle liberális szivárvány koalíciótól. 

Na, látják, ez a különbség! Míg reggeltől estig hallhatjuk a liberális mantrát az emberi jogokról, az együttérzésről és az egyenlőségről, addig a való életben nem tisztelnek sem Istent, sem embert. Ráadásul egy visszalépett polgármester-jelöltről van szó, az pedig évezredes hagyomány, hogy olyan személyt, aki már nincs a „pályán”, nem gyalázunk, nem támadunk. Ők pedig ezt teszik. Ezért gondolom, hogyha fizikailag nem is, de lelkileg mindenképpen súlyosan betegek.

Dr. Tarnai Richárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre