Az ellenzék és a Páneurópai Pánik

Belénessy Csaba, az MTI egykori vezérigazgatója közösségi oldalán jegyzetet írt a soproni Páneurópai Piknik margójára: „Erősen küldték hát Berlinbe az akaratukat, mint Pucsok doktor az energiát, csakhogy Angela Merkel inkább a valóság nyomásának engedett, mint az egyesült ellenzék vágyainak”.

Már az uniós választások után is érződött a zavarodottság, hogy nem azok a levitézlett emberek kerültek hatalomra, akiket szerettek volna. Ráadásul Orbán Viktort nem a hűtőben jegelték a nagyok, hanem a V4-ek élén különleges fontosságú tárgyalópartnere lett a németeknek és a franciáknak – emlékeztet Belénessy Csaba a közösségi oldalán megjelent írásában, ahol a szerző ezután felsorolja mindazt, amiről csak a „Bundesmutti” beszélt: a német egységről, a magyar bátorságról, a most alakuló új Európáról, a V4-ek erősödő szerepéről és a jól sáfárkodó Magyarországról.

Vagyis semmi sem úgy zajlott, ahogy az egyesült ellenzék szerette volna. A történtek hatására teljesen megdermedtek, és már-már azt mondták volna Merkelre, hogy áruló.

A számukra váratlanul alakult helyzetben „jelentéstani csetepatékra kezdték el pazarolni nem létező erejüket”. Hírhamisítónak állítottak be szinte mindenkit, aki nem úgy nyilatkozott, ahogy nekik az jó lett volna, annak ellenére, hogy a német nagykövetség semmi korrigálandó részletet sem talált a tudósításokban, legyenek azok bármely politikai oldalról érkezők.

A DK ennek ellenére hírhamisító lett a teljes, jobb- és baloldali magyar sajtó a Pesti Srácoktól a 444-ig, s csak az a hiteles beszéd-változat, amit a DK köröz. Köröztünk éjjel, köröztünk nappal – emlékeznek rá, ugye? – emlékeztet Belénessy Csaba. 

Hiába tehát minden ellenzéki igazságelferdítő kísérlet. Merkel tényleg ezt mondta, úgy mondta, úgy gondolta, még akkor is, ha az egyesült ellenzéknek ez nagyon fáj: „Az uniós kohéziós alapok esetében jól fekteti be a pénzt Magyarország, mivel az ország fejlődik”.

– Angela Merkel és Orbán Viktor Sopronban elvégezte azt, amit Európa rendesebbik része várt tőlük – írja Belénessy Csaba, aki szerint

az egyesült ellenzék ezek után a Páneurópai Piknik helyett Páneurópai Pánikban találta magát.

A teljes írás itt olvasható.

 

Forrás: Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre