Frissítve: Hatvanhárom halottja van a kabuli esküvőn elkövetett merényletnek

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, amelyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy esküvőn – közölték afgán hatósági források. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Naszrat Rahimi belügyminisztériumi szóvivő hozzátette, hogy az áldozatok közt sok a nő és a gyerek.

A helyszínről távozó szemtanúk szerint azonban sok a halott, és köztük gyerekek is vannak. Az öngyilkos merénylő éppen ott robbantotta fel magát, ahol a fiatalok gyülekeztek. Aki ott volt, az mind meghalt – mondta az egyik vendég.

A személyzet szerint a rendezvényre mintegy 1200 embert hívtak meg a Dubai City központba, amely a főváros nyugati részében fekszik.

A zömében síiták lakta városrészben elkövetett merényletet a tálibok közleményben elítélték, és tagadták, hogy bármilyen közük lenne hozzá. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni.

Az Iszlám Állam a terroristákhoz köthető Nasír nevű online “hírügynökségen” keresztül jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Közleményükben leszögezték, hogy eretneknek tartják a síitákat, és ezért szándékosan választották célpontnak az eseményt.

A merényletet a tálibok közleményben elítélték. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid a Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni.

Forrás: MTI     Fotó: MTI/EPA/Hedajatullah Amid (archív)

Iratkozzon fel hírlevelünkre