Te, Bencus!

Tordai Bence szóvivő és kommunikációs igazgató már megint túl messzire ment. Demokráciában élünk, mindenki azt mond a politikai ellenfelére, amit akar. Sokat tűrő nagycsaládos apaként azért mégiscsak kihozott a sodromból a Párbeszéd „én ezt is meg merem tenni, nekem semmi tisztelet nem számít" mitugrász figurája, amikor a Mandiner oldalán szembe tálaltam magam a „nagyon ellenzéki" képviselő közösségi oldalán megosztott véleményével, amelyben azt állítja, mintha a kormány gyerekgyárnak nézné a családokat vagy szülőgépnek a gyermeket világra hozó édesanyákat.

„Te, Kövér” megszólítással, háromszori nekifutásban húzta le a vécén az Országgyűlés elnökét Tordai Bence saját közösségi oldalán, csak azért, mert Kövér László az igazi magyarságot párhuzamba állította a családok gyerekvállalási hajlandóságával. Az ellenzéki képviselőtől már megszokhattuk a tiszteletlen hangnemet, ám legutóbb megosztott kijelentéseivel minden, gyermeket vállaló édesapába és édesanyába is beleszállt – páros lábbal.

Ezért most nem is térnék ki az általa felemlegetett, a barátnőjétől született négy gyermekére, családi elköteleződésére és példamutatására. Ezt elég, ha majd a felnövekvő gyermekei egyszer majd – fájóan, nem fájóan – kiértékelik. A képviselő által emlegetett etikai szempontokra sem reagálnék, ezt a politika amúgy is megteszi. Ám a harmadik lendületre kicsusszant mondatocskához azért volna egy-két szavam, „és vagyunk még így egy pár millióan”.

Te, Bencus! Ha már mindketten nagycsaládos apák vagyunk – neked négy, nekem még néhánnyal több gyermekem van –, akkor ne köpjük már szemen magunkat azzal, hogy ezt az életformát alpári jelzőkkel mocskoljuk be! Ez minden, csak nem párbeszéd…

Gondolom, a barátnődet sem nézed „szülőgépnek” – bár megsúgom neked, annak talán szívből örülne, ha egyszer végre lenne benned annyi, hogy kimondasz felé hivatalosan is egy boldogító örök igent –, és talán a családodat sem tekinted „gyerekgyárnak”.

Jössz ezzel a már unalomig ismételt „Orbánnak szülitek a gyereket” szlogennel. Neked is tudnod kell, hogy aki gyereket vállal, az soha nem a politikáért teszi – hiszen az egyszer ilyen, egyszer olyan –, hanem mert tiszteli az életet. Ha úgy tetszik, a feleségem már szült „a családokat egyáltalán nem segítő Gyurcsánynak is gyereket”, annak, akivel ti most előszeretettel lepaktáltatok. Ugye te is érzed, Bencus, hogy nem kicsit vagy disszonáns? 

Ellenben jó, ha észreveszed – az összevissza ellenzéki barátaiddal egyetemben –, hogy amíg korábban lényegében semmiféle valódi támogatást nem kaptak a gyermeket és a sok gyermeket vállalók, addig a jelenlegi kormány gáláns módon mindent megtesz az élet és a család védelméért és támogatásáért. Éppen azokért a születendő vagy megszületett magyar gyermekekért, akik téged is eltartanak majd, ha már rozoga leszel, és nem tudsz a parlamentben hipp-hopp felugrálni, hogy mások arcába tartsad a telód az élő közvetítésecskéid kedvéért…

Te, Bencus! Jó, ha meghallod: van olyan dolog az életben, amit azért tisztelni kell. Még neked is.

Forrás: Mandiner; Fotó: MTI/Kovács Attila

A szerző hétgyermekes családapa

Iratkozzon fel hírlevelünkre