Van kiút az európai családok számára!

A Christian Family Movement (CFM) nyár közepén megtartott tisztújító rendezvényén a nemzetközi világszervezet európai vezetőivé választották a magyarországi MÉCS Családközösség vezetőit, a Ménes-házaspárt. A MÉCS lelkigyakorlatai és módszertana olyan kincs, ami szinte egyedülálló ma Európában.

Ménes Balázs és Krisztina úgy vélik, hogy van mit továbbadniuk Európában, mert napjainkban mindennél nagyobb szükség van a családi élet és a hit megújulására. „Szeretnénk a mozgalomhoz tartozó európai családokat erősíteni abban, hogy a Szentlélek indítására és vezetésével vágyakozzanak szentté válni” – mondták el az újonnan megválasztott európai vezetők, akiknek szándékukban áll, hogy továbbadják a MÉCS módszer (megfigyelés, értékelés, cselekvés) hazai tapasztalatait és módszereit.

„A sötétség elleni hadakozásnál hatékonyabb lehet, ha fényeket gyújtunk, bármilyen kicsik legyenek is.

Világosságot és meleget sugárzó mécsesekké válnak a hitben és szeretetben erősödő családok, házasközösségek, és gyakran a MÉCS Napok résztvevői is” – érzékeltette az 1989 óta a Világiak Pápai Tanácsa által elismert nemzetközi szervezet lelkiségét Ménes Krisztina.

Ménes Balázs a CFM legutóbbi világtalálkozójának mottójáról szólva a Magyar Kurírnak elmondta: „A család megszentelődésre hivatott, hogy minden otthonban Krisztus fénye ragyogjon”, ez pedig számunkra azt jelenti, hogy

a házasságot Isten rendelte, ezért nagyszerű útja annak, hogy az ember megismerje Istent, és egyre közelebb kerüljön hozzá.

„Ehhez azonban szükséges mindennap megtagadnunk az önzésünket a családunkért, szeretetből. Krisztushoz csatlakozva életadó áldozattá kell válnunk” – mutatott rá a vezető, aki szerint, ha egy házaspár kitart ezen az úton, bármilyen nehézségekkel küszködnek is, semmihez sem hasonlítható örömet tapasztalnak.

Minden házasságban előfordulhatnak mélyrepülések – tette hozzá Ménes Krisztina. Ez alól a MÉCS-es házasságok sem kivételek, bár a tragédiák aránya elenyésző. A MÉCS becslése szerint az elmúlt években százból mindössze három-négy házaspárnál történt válás. Mindez azt támasztja alá, hogy

amíg mindkét fél tenni akar a kapcsolat javításáért, addig van kiút.

 

A teljes beszélgetés itt olvasható.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre