Segélyakciók országszerte – fókuszban az iskolakezdés

Már folyamatban vannak azok az országos gyűjtőakciók, amelyek az iskolakezdésre koncentrálnak, hogy elsősorban a hátrányos helyzetben élő gyermekeket, vagy a nagycsaládosokat segítsék az új tanév kezdetén.

Több mint egymillió diák indul iskolába szeptemberben. Sok gyermek megfelelő eszközök, ruházat és tanszer nélkül kezdi az évet, sokaknak tehetségük ellenére nincs lehetőségük részt venni a fakultatív órákon vagy épp korrepetáláson. Számos család a megélhetés költségeit csökkenti, kevesebbet költ élelmiszerre, ruhára, vagy nem fizeti be a szolgáltatási számlákat, hogy az iskolai költségeket fedezni tudják. Más családok hitelből oldják meg az iskolakezdést, és súlyos terhet jelent számukra a részletek törlesztése – hívja fel a figyelmet az idei országos gyűjtési akciót bejelentő felhívásában a Katolikus Karitász.

 

1356

 A 1356-os adományvonal hívásával szeptember 15-ig lehet csatlakozni a Legyen öröm az iskolakezdés! segélyakcióhoz, amellyel rászoruló gyermekeket segíthetünk az iskolakezdésben.  

A szervezet célja, hogy országos összefogás nyomán mintegy 6000 gyermeknek segíthessenek még az iskolakezdés első napjaiban. Az akció indításán Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója és Fieszl Csaba, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója ismertette a program elemeit és a csatlakozási lehetőségeket.

 Fotó: karitasz.hu

A telefonos hívásokon kívül az interneten is adományozhatunk a www.karitasz.hu oldalon keresztül, vagy a központi bankszámlára utalhatunk tetszőleges összeget „iskolakezdés” megnevezéssel (Raiffeisen Bank, 12011148-00124534-00100008). Az egyházmegyei központokban szívesen fogadnak jó állapotban lévő tanszereket is.  

A támogatások és tanszerek átadása augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban valósul meg. A Katolikus Karitász külhoni magyarlakta településeken is támogatást nyújt a diákoknak: iskolatáskákat, tanszereket visz több kárpátaljai és vajdasági településre is.

A Karitász iskolakezdési akciója 2019. augusztus 1-jétől szeptember 15-ig tart. Az ebben az időszakban érkező hívásokat, adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják.

 

Segítsünk együtt!

A Baptista Szeretetszolgálat is várja a felajánlásokat augusztus 1. és szeptember 15. között, „Tanszercsomag adományozás” címen.

 

Fotó: baptistasegely.hu

A csomagok alapfelszerelést rejtenek magukban: ceruza, füzet, ecset, festék, kistáska. Az adomány mértéke szerint a csomag bővülhet más szükséges eszközzel is. Az online felületen néhány kattintással igazi segítséget nyújthatunk egy-egy gyermek iskolakezdésében. 

 

A máltaiak a Szigetet célozzák

Az Ökumenikus Segélyszervezet is a gyermekek iskolakezdési nehézségeinek enyhítésén fáradozik ebben az időszakban. Pénzbeli adománnyal vagy tanszercsomaggal lehet segíteni a munkájukat – tudjuk meg a honlapjukról.

Az oldalon már három egyszerű lépéssel is segítettünk: előbb a kiválasztott tanszereket kell a megjelenő iskolatáskába húzni, majd a Segítek! gomb megnyomásával át is irányítják az adakozót a fizető oldalra, ahol néhány szükséges adat megadása ellenében már sikerrel is jár az utalás. Aki rögzíti elérhetőségeit a segélyszervezet oldalán, beszámolót kap az adomány célba éréséről. 

Ugyanakkor telefonos elérhetőségen is lehetőségünk nyílik hozzájárulni a gyermekek támogatásához a 1353-as adományvonalon. Ehhez egy kis videót is készítettek a Segélyszervezet részéről. 

 

Fotó: segelyszervezet.hu

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesek segítségével a Sziget Fesztivál zárónapját követően, augusztus 14-én és 15-én a területen hagyott sátrakat, hálózsákokat és hasznosítható felszereléseket gyűjti össze, hogy azokat rászoruló embereknek juttassa el. Az akció mindkét napján körülbelül 200-200 önkéntes munkájára lesz szükségük – vagy ahogy írják, minden segítő kézre szükség van! 

A máltaiak akciója egyszerre védi a teremtett világot (jelentős mennyiségű szeméttől óvva meg mindannyiunkat) és segíti a bajba jutottakat.

Fotó: www.maltai.hu

 

Kiemelt képünk forrása a Katolikus Karitász.

Iratkozzon fel hírlevelünkre