Bevándorlók a bevándorlók „ellen”

A kurd származású német CDU-s politikus, Ali Ertan Toprak, a Bevándorlók Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke fejtette ki véleményét a német migrációs politikával kapcsolatban.

Németországban újra és újra hallani migránsokhoz köthető erőszakos eseményekről, ennek kapcsán szólalt fel Ali Ertan Toprak, aki kurd származásával saját magát is bevándorlónak tartja.

„Akár nemi erőszakról vagy gyilkosságról, akár erőszakos megmozdulásokról van szó városi fesztiválokon vagy strandokon: az, hogy fiatal migráns férfiak az elkövetők, szégyenteljes tény, és súlyosan érint minket, bevándorlókat ebben az országban” – fogalmazott.

A CDU-s politikus felháborítónak nevezi azt a tényt, hogy azok az emberek, akik védelmet és menedéket kaptak Németországban, bűncselekményeket kövessenek el azok ellen, akiktől a segítséget kapják. Ali Ertan Toprak szerint azonban ez visszásan hat a hozzá hasonló békés, letelepedett, dolgozó bevándorlókra, hiszen az erőszakos eseményeknek köszönhetően nő a társadalmi előítélet minden „idegennel” szemben.

Az egyesület elnöke politikai beavatkozást követelt, véleménye szerint minden menedékkérőnek alá kellene írnia egy magatartási kódexet a legfontosabb törvények és rendeletek ismeretében, amelynek megszegése esetén azonnal elveszítik tartózkodási engedélyüket függetlenül attól, hogy saját országukban mekkora üldöztetés fenyegeti őket.

„El kell ismerni: a kelet-európai országok nem ok nélkül akarják korlátozni a migrációt” – fogalmazott.

Úgy véli, sok olyan bevándorló van, aki maga is nyomatékosan követeli a migráció korlátozását, valamint szorgalmazza a helyben, a származási országokban és régiókban való feltartóztatást.

„A jó szándék nem mindig vezet jóra – ez vonatkozik a bevándorlási politikára is” – írja Ali Ertan Toprak.

Forrás: Mandiner

Iratkozzon fel hírlevelünkre