Három gyerek, „de minek?”

A napokban született a Totalcar botrányos cikke, amelyben a szerző a többgyermekes családokat szembeállítja a környezetvédelemmel.

A Totalcar szerzője a kormány nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményére felbuzdulva nem csak az új Dacia Lodgy-t illette kemény kritikával – de még csak a kormányintézkedést sem annyira -, hanem a nagycsaládosok „környezetkárosító hatását” is elemezte, elbagatellizálva a migráció kérdését.

„Simán el tudom képzelni, hogy Rogán Tóni kikutatta: a magyar attól parázik, hogy elfogyunk, a határainkon belül kialakult demográfiai vákuum pedig beszippant majd egy csomó négert” – fogalmazott.

A cikk szerzője láthatóan kicsit kiterjesztette a „hatáskörét”, hiszen az autókkal foglalkozó portál mostanra már nem csak a különböző gépjárműveket ajánlja vagy kritizálja, hanem a családokban vállalt gyermekek számát is.

Az írás szerzője a három vállalt gyermeket már élsportnak (ezzel még egyet is lehet érteni), majd hobbinak nevezi, mindezek után felteszi a kérdést:

„de minek?”

Aztán hosszasan fejtegeti, hogy egy gyermek sem környezetbarát, hát még három vagy annál is több:

„…egy gyerek is telekakkant másfél tonna pelenkát, mire szobatiszta lesz, három gyerek meg négy-öt tonnányit…”

Az írásra reagált Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke:

„eddig még senki nem hívta veszélyeshulladék-termelőnek a gyerekeimet, de úgy látszik, minden csak nézőpont kérdése.”

Az egyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy a Totalcar cikkének valójában semmi köze a zöld szemlélethez, inkább egy rosszindulatú játék, amellyel sokakat megbántottak.

„A környezetvédelmet és a nagycsaládosokat állítja szembe a cikk írója, mintha a gyermekszámtól függne a környezettudatosság” – fogalmaz Kardosné Gyurkó Katalin.

Hangsúlyozta továbbá: nem az életforma, hanem a tényleges károsanyag-kibocsátás hat negatívan a környezetünkre, a sok gyermeket pedig lehet tudatos teremtészetvédelemre nevelni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre