A Hableány áldozatain kívül még hat holttestet találtak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya arról tájékoztatott, hogy olyan holttestekre is bukkantak a kutatások során, melyek nem köthetők a Hableány balesetéhez. Az így megtalált hat személyből ötöt már azonosítani is tudtak.

A május 29-én történt tragédia óta eltelt időszakban a fővárostól délre eső szakaszról (Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, a Csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál) hat olyan holttest került elő, melyek nem a hajóbaleset idején tűntek el.

Az eddigi legnagyobb magyarországi polgári hajókatasztrófa óta eltelt hatvan napban a BRFK a Készenléti Rendőrsége az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve keresték az áldozatokat.

Mindössze heten élték túl a balesetet. 27 áldozatot megtaláltak és azonosítottak, egyet még keresnek. A keresés kiterjed a Duna teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére is. Naponta átlagosan 8-10 hajóval folyik a kutatás.

Forrás: 168 Óra

Iratkozzon fel hírlevelünkre