Így fesztiváloznak a kereszténydemokraták

Az EFOTT-on nem csak az ellenzéki pártok ifjúsági szervezeteinek sátrait jártuk körbe, hanem az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) kitelepülését is megtekintettük.

IKSZ sátor az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

A második kormánypárt ifjai is több feladattal készültek az odalátogató fesztiválozók számára. Ajándék tárgyért cserébe politikai kvízt lehetett kitölteni vagy tekézni kellett – kormánypárt feliratú labdával ledönteni az ellenzéki pártok nevével felcímkézett bábukat.

IKSZ sátor az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

Az első nap „Szólj be a papnak!” programmal is készültek, amely keretein belül Bese Gergő atyával lehetett beszélgetni. Elmondásuk szerint az atya nem unatkozott, az arra látogató fesztiválozók szívesen folytattak lelki vagy politikai vitát.

IKSZ sátor az EFOTT-on Bese Gergő atyával. Fotó: Vasarnap.hu

A szervezet aktivistái lapunknak elmondták: a fesztiválozók nem csak a különböző ajándéktárgyakért látogattak szívesen a sátorhoz. Sokan érkeztek a kormány tevékenységével kapcsolatos kérdésekkel, ezáltal volt, hogy 1-1 fesztiválozó csapat akár egy órát is eltöltött a kereszténydemokrata ifjakkal.

IKSZ sátor az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

A „jószomszédi iszony” sem okozott gondot, ugyanis a civil téren az összes politikai párt ifjúsági szervezete egymás mellett helyezkedett el. Az IKSZ-esek szerint azonban ez sose volt probléma, mindenki megfordult a másik sátránál és egészséges csipkelődés mellett tudtak kulturáltan politikai vitát folytatni.

Az aktivisták elmondása szerint pihenni kevésbé tudtak, de a munka és a szórakozás helyet kapott. Nappal civil tér, este koncertek, csak úgy, mint a fesztiválozók, a kereszténydemokrata fiatalok is szeretnek bulizni. Az EFOTT-on töltött időszakról pedig videót is készítettek:

IKSZ EFOTT 2019

#ikszefott19

Posted by IKSZ Budapest on Monday, July 15, 2019

Iratkozzon fel hírlevelünkre