Ilyenek voltak az ellenzéki politikai ifjúsági szervezetek az EFOTT-on

Idén is sikeres rendezvény volt az EFOTT. Az egyetemistáknak szervezett összejövetel egyike azon kevés fesztiváloknak, ahol a civil téren a politikai pártok ifjúsági szervezetei is helyet kapnak.

A civil téren július 11-től látogathatták az oda érkezők a különböző szervezetek sátrait. Szombaton a HÖOK szervezésében a kitelepült politikai ifjúsági szervezetek vezetőit ültették asztalhoz, a fórum delegáltjai a fiatalokat érintő kérdésekről vitáztak.

Politikai ifjúsági szervezetek vitája az EFOTT-on. Fotó:Vasarnap.hu

Újságírónk is járt az EFOTT civil terén, aki képekben örökítette meg az ellenzéki pártok ifjúsági szervezeteinek sátrait.

LIFT – Liberális Fiatalok Társasága

A Fodor Gábor-féle liberális párt ifi sátránál aztán minden volt, uniós zászlótól a szivárványosig egészen a marihuánát legalizáló kampányig. Az itt ácsorgó aktivisták pedig O1G feliratú testfestésben várták az arra tévedő fiatalokat.

LIFT – Liberális Fiatalok Társaságának standja az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

Societas

Az MSZP ifjúsági szervezete is képviseltette magát, munkatársaikat túlzottan nem terhelték le a fesztiválozók.

A Societas standja az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

Momentum TizenX

A Momentum ifjai egész nagy standdal jelentek meg, a hely specialitását az adta, hogy az aktivisták között viszonylag sok kiskorú volt, és ők osztogatták az egyetemistáknak a feladatokért járó promóciós termékeket, a gumióvszereket „van, amitől a kerítés nem véd meg” felirattal. Feltehetően ez fordítva is igaz, a kerítés túloldalán lévőktől a dróthálóval ellentétben az óvszer nem jelent semmilyen védelmet…

A Momentum TizenX promóciós termék az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

Momentum TizenX stand az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

Jobbik IT

Ellenzékhez képest a pártok ifjúsági szervezeteinek legnagyobb és legfelszereltebb sátra volt a Jobbik IT kitelepülése. Egyet viszont el kell ismerni, az általuk osztogatott csajozós/pasizós matricák még mindig nagyon kreatívak, bár némelyik elég kirekesztő, például a „Fideszessel nem szexelek.”

Jobbik IT oázisa az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

Jobbik IT oázisa az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

Jobbik IT matrica az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

+1 Grdg Nation

Rejtély maradt tulajdonképpen kik is ők, de kitartóan cipelték magukkal Kádár János fotóját az egész fesztivál alatt.

Grdg Nation aktivistái Kádár Jánossal az EFOTT-on. Fotó: Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre