Keresztény szimbólum lenne a Jägermeister logójában?

A 777.blog.hu annak járt utána, miért szerepel a Jägermeister likőr logójában keresztény szimbólum. A választ a vadászok védőszentjénél találhatjuk meg.

Hubertusz 657-ben született Toulouse-ban. Szenvedélyesen rajongott a vadászatért. A környezetvédelméről viszont nem volt túl híres: szinte felelősségérzet nélkül űzte és vadászta le zsákmányait.

Ám ez a hozzáállása egy nagypénteki vadászaton gyökeres fordulatot vett, amikor egy hófehér szarvast látott előlépni maga előtt, amelynek az agancsai között egy fénylő keresztet pillantott meg. A csodálatos állat egyenesen a vadász felé tartott. Hubertusz mindezt isteni jelnek vette, és megfogadta, hogy jó útra tér.

Felhagyott a vadászattal, az egyház misszionáriusa lett. 705-ben Tongern püspökének nevezték ki – szól a legenda –, 717 körül a belgiumi Liege városába költözött, ahol tíz évvel később köztiszteletben álló személyként halt meg. 

Innen tehát, hogy miért éppen a vadászok, az erdészek, a kohászok védőszentjének elbeszélt látomása szerepel a Jägermeister jellegzetes zöld üvegének címkéjén – már 1935 óta.

Forrás: 777blog.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre